Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Vengriškas aguonų vyniotinis. Ypatingai skanus pyragas

Kvapnūs kepiniai su aguonų įdaru – vienas mėgstamiausių mano vaikystės skanėstų. Ypač ryškiai prisimenu, koks buvo aguonų vyniotinio skonis, kurį kepė mūsų kaimynė. Šis pyragas mano namuose vis dar yra dažnai gaminamas.

pyragas

Aš daug kartų bandžiau iškepti šį skanėstą, tačiau skonis būdavo vis kitoks. Tačiau vieną dieną mama prisipažino, kad ji iš kaimynės gavo šio skanėsto receptą. Mes su mama iškart suskubome jį kepti ir labai greitai virtuvėje pasklido iš vaikystės pažįstamas aromatas. Išbandykite ir pradžiuginkite savo šeimą tokiu skanėstu.

Aguonų pyragas

Tešlai reikės:

  • 500 g miltų
  • 190 g sviesto
  • 5 šaukštelių cukraus
  • 7 g sausų mielių
  • 2 kiaušinių
  • 150 ml pieno

Įdarui reikės:

  • 200 g sausų aguonų
  • 1 stiklinės cukraus
  • 0,5 l vandens

Gaminimas:

Pirmiausia paruoškite įdarą. Sausas aguonas užpilkite verdančiu vandeniu, kad vanduo jas padengtų 2-3 cm. Tai padės atsikratyti aliejumi, kurį išskiria sėklos. Jei to nepadarysite, aguonų skonis bus kartokas. Palaukite 30–60 minučių ir nupilkite vandenį nuo išbrinkusių aguonų.

Aguonas sumalkite, naudojant maišytuvą. Pirmiausia smulkinkite aguonas ir leiskite aguonų pienui išsiskirti. Tada įpilkite cukraus ir malkite aguonas, kol masė pasidarys juoda ir ištirps cukraus kristalai. Įdaras paruoštas.

pyragas

Dabar pradėkite minkyti tešlą. Į dubenį supilkite miltus, mieles, cukrų ir druską, viską gerai išmaišykite.

Kambario temperatūros sviestą supjaustykite gabalėliais ir suberkite į dubenį su sausais ingredientais.

pyragas

Paimkite vieną kiaušinį ir atskirkite baltymą nuo trynio. Tešlai mums reikia tik trynio. Baltymus kol kas galima atidėti. Įdėkite trynį prie kitų ingredientų ir supilkite pieną. Išminkykite tešlą.

Padalinkite tešlą į dvi dalis, apvyniokite ją maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 15 minučių.

pyragas

Praėjus šiam laikui, tešlą iškočiokite į stačiakampį, nupjaukite nelygius kraštus. Paskleiskite įdarą ant tešlos, palikdami kraštus laisvus. Susukite vyniotinį ir subadykite šakute keliose vietose. Tą patį padarykite su antruoju tešlos gabalu.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ten sudėkite vyniotinius. Išplakite kiaušinio trynį ir juo aptepkite vyniotinių paviršių. Perkelkite kepimo formą su vyniotiniais į šiltą vietą 40 minučių, kad trynys apdžiūtų.

pyragas

Tada išplakite 2 baltymus ir jais aptepkite vyniotinių paviršius. Kepimo indą per naktį padėkite į šiltą vietą.

Ryte įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir pašaukite vyniotinius. Kepkite pyragą maždaug 30 minučių. Kai pyragas jau bus iškepęs, galite jį apibarstyti cukraus pudra ir patiekti. Skanaus!

Toks kvepiantis vyniotinis Vengrijoje dažniausiai ruošiamas Kalėdoms. Tačiau šis skanėstas tikrai praskaidrins net ir pačią niūriausią dieną.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---