Aguonų pyragų gerbėjams tikrai patiks šis becukris skanumynas, kurį pagardinsime bananais ir obuoliais. Šis pyragas yra ne tik be cukraus, bet ir be glitimo. Šis aguonų pyragas yra labai sveikas ir skanus, todėl juo galite mėgautis kiekvieną dieną.
Pasimėgauti tokiu pyragu gali net ir besilaikantys dietos, todėl tikrai verta išsisaugoti šį receptą.
Pyragą galite papuošti šokoladiniu glajumi ir pabarstyti kokoso drožlėmis.
Jums reikės:
- 200 g maltų aguonų
- 50 g kokoso drožlių
- 3 šaukštų ksilitolio (arba kito dirbtinio saldiklio)
- 30 ml kokosų pieno
- 2 kiaušinių
- 1 obuolio
- 1 banano
- 1 arbatinio šaukštelio vanilės kvapiosios medžiagos
- Papuošimui galite naudoti juodąjį šokoladą ir kokoso drožles.
Kaip gaminti?
Dubenyje sumaišykite maltas aguonas su kokosų drožlėmis, ksilitoliu ir soda.
Įmuškite kiaušinius.
Nulupkite ir sutarkuokite obuolį.
Į dubenį su kitais ingredientais įberkite vanilės kvapiosios medžiagos, sutarkuotą obuolį ir mažais kubeliais supjaustytą bananą.
Įpilkite kokosų pieno.
Išmaišykite iki vientisos tešlos.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
Kepkite 200 laipsnių temperatūroje maždaug 40 minučių.
Jei tešla nebelips prie šakutės, išimkite pyragą iš orkaitės.
Palaukite, kol atvės. Supjaustykite.
Pyrago glaistą galite paruošti iš juodojo šokolado ir šiek tiek sviesto ar kokosų sviesto. Galite papuošti kokosų drožlėmis.
Skanaus!