Tai, kad puikūs putlūs pyragaičiai paruošiami naudojant mieles niekam nėra paslaptis! Tai įrodo legendiniai stotyse pardavinėjami pyragaičiai ir bandelės. Bet ar kada nors bandėte iš pačių marinuotų agurkų pasigaminti, pavyzdžiui, putlių bandelių be jokių mielių? Šis patiekalas ne tik įdomus, bet ir padeda sutaupyti daug pinigų.
Šį receptą sužinojome iš savo mėgstamiausios kulinarės tinklaraštininkės. Moteris dalijasi idėjomis apie gaminamus patiekalus, ruošia juos tiesiog „iš kirvio“. Sutikite, tai iš tiesų labai aktualu šiais neramiais laikais! Skaitykite šį straipsnį toliau ir sužinosite, kaip paruošti neįprastai paruošiamas bandeles.
Kaip iškepti bandeles keptuvėje be mielių
Įsivaizduokite, kad tešlai pagaminti reikia tik keturių ingredientų, įskaitant druską. Žinoma, į tešlą galite pridėti žolelių ir česnakų, kad skonis būtų įvairesnis ir įdomesnis. Bet patikėkite, šios bandelės puikios ir be jų!
Sudedamosios dalys
- Kvietiniai miltai – 250 g
- Vanduo – 80 ml
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis
- Rauginti agurkai – 10 vnt.
- Druska pagal skonį
Paruošimo būdas:
Kaip žinote, rauginti agurkai kartais turi nemalonų kvapą. Jo galite atsikratyti pamerkę juos į verdantį vandenį maždaug pusei minutės. Tada supjaustykite agurkus mažais gabaliukais.
Užpilkite agurkus vandeniu arba tokiu pat kiekiu agurkų sūrymo. Jei dėsite tik sūrymą, nepersūdykite druska. Agurkus sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
Į tą patį dubenį suberkite persijotus miltus, druską pagal skonį ir kepimo miltelius. Tešlą išminkykite rankomis. Po to iškočiokite ir iš jos padarykite nedidelius rutuliukus. Iš jų padarykite paplotėlius ir juose padarykite gilias įpjovas.
Kepkite tešlą įkaitintame saulėgrąžų aliejuje iš abiejų pusių, kol bandelės taps traškios. Paruoštas bandeles sudėkite ant popierinių rankšluosčių ir leiskite joms atvėsti.
Bandelės jau paruoštos ir galite jas valgyti. Jei į tešlą nedėsite česnako, pasigaminkite tokį padažą: susmulkinkite česnaką su nerafinuotu aliejumi. Pagal skonį įberkite prieskonių. Tai bus puikus užkandis tiek prie barščių, tiek prie kitokios sriubos. Mėgaukitės puikiu maisto gaminimu!