Pasiruoškite vakare, o mėgaukitės ryte!
Sužinokite, kaip paruošti puikius avižinius pusryčius pagal šiuos „YouTube“ kanalo receptus.
Nereikia jų virti, galite juos paruošti vakare ir jau ryte mėgautis puikiu maistu!
Nuo kokių negalavimų tai padės?
- Padeda nuo vidurių užkietėjimo,
- Pagerina regėjimą (turi liuteino),
- Turi daug maistinių medžiagų,
- Stimuliuoja medžiagų apykaitą (idealus pasirinkimas pusryčiams),
- Turi B grupės vitaminų, geležies, kalcio ir fosforo,
- Optimizuoja plonosios žarnos veiklą,
- Suteikia ir palaipsniui atiduoda energiją, padeda sveikai numesti svorio,
- Sumažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką, stiprina širdį ir kraujagysles,
- Slopina padidėjusį skydliaukės aktyvumą,
- Mažina cholesterolio kiekį,
- Puiki diabeto prevencija, stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje,
- Yra labai naudingi, jei vartojate antibiotikus, ypač B grupės vitaminais,
- Gera virškinimo trakto vėžio prevencija.
Greiti ir itin sveiki pusryčiai jūsų spintelėje – šalti avižiniai dribsniai!
Ne veltui sakoma, kad pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis. Ar žinojote, kad rytinio maisto sudėtis gali paveikti visą mūsų dieną? Sveiki ir sotūs pusryčiai ne tik įkraus jus sveika energija, bet ir aprūpins jūsų kūną reikiamu vitaminų ir maistinių medžiagų kiekiu.
Be to, tai yra puikus baltymų šaltinis, padedantis sveikai numesti nereikalingą svorį!
Norime jums pateikti puikius sveikų pusryčių receptus, pagal kuriuos galite labai lengvai paruošti.
Tiesiog sudėkite visus ingredientus į sandariai uždaromą indą, gerai suplakite ir puikūs pusryčiai bus paruošti! Išbandykite 9 skanius receptus, kurių dėka galėsite žaismingai sutikti kiekvieną rytą su šypsena.
Jums reikės:
- avižinių dribsnių
- stiklainių su dangteliais
- Chia sėklų
- pieno
- natūralaus jogurto be papildomo skonio
- klevų sirupo
Gaminimo eiga:
Į švarų, sausą stiklinį indą supilkite pusę puodelio avižinių dribsnių ir užpilkite puse puodelio pieno.
Įpilkite pusę puodelio natūralaus jogurto, kuris suteiks košei malonios kreminės konsistencijos.
Įberkite šaukštą Chia sėklų, kurios sukurs pudingo konsistenciją ir pasaldinkite viską klevų sirupu. Po to viską kartu sumaišykite.
Taip paruoštą košę uždarykite dangteliu ir laikykite šaldytuve mažiausiai 2 valandas, bet geriausia per visą naktį.
PATARIMAS: kelias dienas galite iš karto pasiruošti didesnį kiekį košės, o paskui tiesiog kitaip pagardinti pagal savo skonį.
Štai taip atrodo košės konsistencija po 2 valandų.
Vieną pagrindinės košės porciją įdėkite į stiklinę, suberkite supjaustytas braškes, kivius ir pagal skonį galite apibarstyti sėklomis.
Kitas puikus ir skanus variantas galėtų būti su gervuogėmis ir mango gabalėliais, apibarstytais nesūdytomis pistacijomis.
Trečiam variantui galite pridėti bananų, mėlynių ir apibarstyti pekano riešutais.
Taip paruošite 3 skirtingas košes su įvairių rūšių vaisiais ir riešutais.
Kitas pagrindinės košės skonis gali būti, pavyzdžiui, „Piña Colada“. Taip galite padaryti, įdėdami ananasų, šaukštą kokoso drožlių ir 1/2 šaukštelio vanilės esencijos.
Išmaišykite ir kelias valandas laikykite šaldytuve.
Tada ant viršaus galite uždėti šiek tiek supjaustyto ananaso ir kokoso drožlių.
Kitam skoniui pagaminti galite įdėti turimą uogienę arba sumaišyti su aviečių ar klevų sirupu.
Tada padėkite viską į šaldytuvą.
Sumaišykite košę ir įdėkite, pavyzdžiui, žemės riešutų sviesto.
Ant viršaus papuoškite avietėmis ir pabarstykite riešutais.
Populiarus derinys taip pat yra šviežių braškių su migdolais derinys, kurį galite sumaišyti su natūraliu jogurtu.
Ant viršaus uždėkite dar vieną jogurto sluoksnį, supjaustytas braškes ir migdolus.
Šią košę su kriaušėmis galite pagardinti cinamonu.
Ant pagrindinės košės uždėkite pjaustytų kriaušių su cinamonu ir pekano riešutų, laikykite šaldytuve ir galiausiai sluoksniuokite šiuos tris ingredientus ant viršaus.
Dar vienas patarimas netradiciniam deriniui su tarkuotomis morkomis.
Įberkite tarkuoto kokoso, razinų, 1/2 šaukštelio cinamono ir šiek tiek vanilės esencijos.
Į paskutinę košės versiją įdėkite susmulkinto banano, smulkintų graikinių riešutų, 1/2 šaukštelio cinamono, vanilės ekstrakto ir šiek tiek patinkančių sėklų.
Linkime gero skonio!