Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Bulvių ir kiaušinių blynai pusryčiams. Stebėtinai gardu ir gražu!

Vargu ar kas atsisakytų tokių skanių pusryčių. Bulvės, kumpis, kiaušiniai yra abipusiai naudingi deriniai, tačiau pateikti visiškai naujai!

Sudėtis

  • 4 vidutinės bulvės
  • 4 kiaušiniai
  • žalieji svogūnai
  • 120 g kumpio
  • druska ir prieskoniai pagal skonį
  • 2 šaukštai miltų
  • aliejus kepimui

Bulves nulupkite, susmulkinkite daržovių skustuvu. Galima pjaustyti ir peiliu, bet gabalėliai turi būti labai ploni.

Bulves pamirkykite vandenyje 7-10 minučių. Nupilkite vandenį. Į bulves suberkite susmulkintus žaliuosius svogūnus ir kumpį. Pridėkite druskos ir pipirų.

Taip pat į bulvių mišinį suberkite miltus ir sudėkite 4 kiaušinių baltymus (kol kas trynius atidėkite į lėkštę ir kuo nors uždenkite). Išmaišykite.

Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus. Dėkite porą šaukštų bulvių mišinio, centre padarykite duobutę.

Variantas nemėgstantiems skysto trynio: trynį supilti į centrą praėjus 3 minutėms po kepimo ant silpnos ir vidutinės ugnies.

Apverskite, pakepkite dar 3-4 minutes, nukelkite nuo ugnies. Trynys bus visiškai iškepęs.

Variantas mėgstantiems skystą trynį: bulvių mišinį apkepkite iš abiejų pusių 3-4 minutes, kol iškeps, apverskite, trynį dėkite į centrą, palaukite 20-30 sekundžių, nukelkite nuo ugnies.

Patiekite ant stalo.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---