Džiovinti abrikosai yra sveikas produktas, bet gana retai vartojamas.
Džiovinti abrikosai yra derinami su įvairiais ingredientais, todėl tokį vitaminų kompleksą galima dėti ir į desertus, ir į pikantiškus patiekalus.
Džiovinti abrikosai nepraranda savo savybių, todėl išlieka tokie pat vertingi ir maistingi. Siūlome 5 pusryčių receptus su džiovintais abrikosais!
Ryžiai su džiovintais abrikosais
Ryžius galima virti vandenyje arba piene, o kai jie bus beveik paruošti, suberkite susmulkintus džiovintus abrikosus.
Šiame recepte taip pat gali būti naudojami kiti ingredientai, tokie kaip moliūgai ir razinos. Jei nenorite, kad košė būtų per saldi, geriausia ją virti vandenyje.
Avižiniai dribsniai su džiovintais abrikosais
Avižinius dribsnius užpilkite verdančiu vandeniu, įberkite cukraus, įdėkite gabalėlį sviesto ir supjaustytų džiovintų abrikosų.
Lengvi ir sveiki pusryčiai. Vėlgi, į patiekalą galite pridėti razinų ir įvairių džiovintų vaisių.
Kuskusas su džiovintais abrikosais
Į beveik išvirusį kuskusą sumeskite džiovintus abrikosus. Nemeskite jų pačiame virimo gale, nes jie bus kieti.
Varškė su džiovintais abrikosais
Varškės gerbėjai nebūtinai visada turi ją valgyti „vieną”. Į varškę galite pridėti uogienių, šviežių vaisių ir, žinoma, džiovintų abrikosų. Lengvas užkandis, kuris jus iškart patenkins.
Džiovinti abrikosai
Gera idėja vakarėliui ar įmonės vakarėliui. Ant džiovintų abrikosų uždėkite gorgonzolos sūrio (aštraus skonio) ir papuoškite migdolais.
Įdomus ir originalus užkandis, kuris atrodo kompaktiškas, tačiau išlaiko nemažą vitaminų porciją.
Šie 5 variantai – gera pradžia, padėsianti paragauti džiovintų abrikosų, įvertinti jų skonio pilnatvę ir naudą kūnui.
Skanaus!