Home Receptai Greiti pusryčių receptai. Pavalgykite skaniai ir nesugaiškite daug laiko!

Greiti pusryčių receptai. Pavalgykite skaniai ir nesugaiškite daug laiko!

0
Greiti pusryčių receptai. Pavalgykite skaniai ir nesugaiškite daug laiko!

Prieš išvykdami į darbą dažnai nespėjame pavalgyti pusryčių.

Šie pusryčių receptai yra labai nesunkūs ir lengvai spėsite pagal juos pasigaminti ir nevėluoti į darbą!

1. Kepti kiaušiniai „Širdis“

Sudėtis:

Ilga pieniška dešrelė – 1 vienetas;

Kiaušiniai – 1 vienetas;

Saulėgrąžų aliejus.

Gaminimas:

Dešreles įpjaukite išilgai. Visiškai per pusę neperpjaukite!

Dešrelės puseles paskleiskite skirtingomis kryptimis ir sujunkite jas dantų krapštuku. Padarykite širdelės formą.

Kepkite keptuvėje su įkaitintu saulėgrąžų aliejumi. Širdies centre įmuškite kiaušinį.

Sumažinkite ugnį, uždenkite dangtį ir kepkite. Prieš patiekiant nuimkite kiaušinio perteklių, kuris išsiliejo už širdelės ribų, ir išimkite dantų krapštuką.

2. Chačapuris

Sudėtis:

Kiaušiniai – 1 vnt.;

Pienas – 1 puodelis;

Miltai – 1 puodelis;

Sulugunio sūris (galite pakeisti fetos sūriu) – 300 g;

Sviestas – 30 g.

Gaminimas:

Suplakite kiaušinį dubenėlyje, supilkite pieną ir gerai išmaišykite.

Sudėkite miltus ir maišykite toliau.

Sutarkuokite 300 gramų sūrio ir supilkite jį į tešlą. Gerai išmaišykite.

Keptuvę ištepkite sviestu, išpilkite tešlą ir kepkite ant mažos ugnies, kol apskrus.

3. Saldūs varškėčiai

Sudėtis:

Varškė 9% – 500 g;

Miltai – 1 puodelis (puodelio tūris 0,25 l);

Kiaušiniai – 2 vnt.;

Cukrus – 50 g;

Sviestas – 50 g;

Vanilinas – 0,5 g;

Druska pagal skonį;

Grietinė padažui.

Gaminimas:

Sutrinkite varškę, tuomet įmuškite kiaušinius, sudėkite cukrų ir vanilę. Gerai sumaišykite. Palaipsniui suberkite miltus ir maišykite toliau.

Pabarstykite stalą miltais ir suminkykite iš tešlos 2,5 cm skersmens dešrą. Supjaustykite ją mažais gabaliukais. Galite varškėčius daryti ir kitokios formos, pagal savo norą.

Užvirkite sūdytą vandenį puode ir sudėkite varškėčius (kiekvieną dėkite atskirai, kad nesuliptų). Kai varškėčiai pradės plaukioti verdančio vandens viršuje, išimkite juos.

4. Sūrio ir vaisių pudingas

Sudėtis:

Varškės sūris – 250 g;

Kiaušiniai – 1 vnt.;

Kiaušinio baltymas – 1 vnt.;

Cukrus – 2 šaukštai;

Kriaušės – 1 vnt.;

Bananai – 1 vnt.

Gaminimas:

Sumaišykite kiaušinius su sūriu, įdėkite cukraus ir supjaustytų vaisių.

Gautą masę 3 minutes pakaitinkite mikrobangų krosnelėje (750 vatų). Jei jūsų mikrobangų krosnelė galingesnė, šildykite trumpesnį laiką.

Šildykite pudingą tinkamame inde, nes jis pakils į viršų. Kai viršus sukietės, pudingas bus paruoštas!

5. Blynai su sūriu

Sudėtis:

Kiaušinis – 1 vnt.;

Kvietiniai miltai – 1 šaukštas;

Grietinė – 2 šaukštai;

Kietasis sūris.

Gaminimas:

Sumaišykite kiaušinį su miltais. Tada įberkite druskos, sudėkite grietinę ir viską gerai išmaišykite.

Supilkite tešlą ant vidutiniškai įkaitintos keptuvės ir uždenkite dangčiu.

Po 2 minučių apverskite blyną ir pabarstykite sūrio.

Paruošta! Išėmę supjaustykite blyną į 4 dalis ir patiekite pusryčiams.

Tikimės, jog šie receptai jums pravers.

Skanaus!