Deja, ryte vis ko nors nespėjame ir dažnai išeiname į darbą nė nepapusryčiavę. Bet jūs juk žinote, kaip kenksminga yra palikti organizmą be maisto sunkios dienos pradžioje!
Jei esate įpratę valgyti pusryčius, siūlome jums kelis greitus pusryčių receptus. Tikrai nenusivilsite!
1. Avižinių dribsnių ir vaisių glotnutis
Sudėtis:
Natūralus jogurtas – 150 ml;
Avižiniai dribsniai – 2 valgomieji šaukštai;
Medus – 1 arbatinis šaukštelis (neprivaloma);
Uogos – 100 g;
Gaminimas:
Apkepkite avižinius dribsnius keptuvėje iki geltonos spalvos (kepkite be aliejaus!).
Sumaišykite uogas su medumi ir jogurtu maišytuve, kol gausite vientisą masę.
2. Omletas su pomidorais
Sudėtis:
Kiaušiniai – 2 vnt.;
Pienas – 50 ml;
Pomidorai – 1 vnt.;
Druska, pipirai – pagal skonį;
Provanso žolelės – pagal skonį.
Gaminimas:
Išplakite kiaušinius kartu su pienu, druska ir pipirais.
Supjaustykite pomidorą plonais žiedeliais.
Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviesto gabalėlį, užpilkite omleto mišinį. Leiskite šiek tiek sukietėti.
Sudėkite pomidorus ant viršaus, pabarstykite žolelėmis ir uždenkite dangčiu. Kepkite kelias minutes.
3. Skrebučiai su sūriu
Sudėtis:
Skrudinta duona – 4 riekelės;
Sūris – 2 griežinėliai;
Kiaušiniai – 1 vnt.;
Pienas – 30 ml;
Druska, pipirai – pagal skonį;
Česnakai – 1 galvutė.
Gaminimas:
Suplakite kiaušinį su pienu, įberkite druskos ir pipirų, išspauskite česnako skiltelę.
Sudėkite duoną į kiaušinių ir pieno mišinį. Tarp dviejų riekelių įdėkite sūrį.
Kepkite sumuštinį keptuvėje iki auksinės rudos spalvos.
4. Apkepas su manų kruopomis
Sudėtis:
Manų kruopos – 5 šaukštai;
Cukrus – 4 šaukštai;
Kiaušiniai – 3 vnt.;
Varškė – 2 pakuotės;
Grietinė – 200 g;
Druska – pagal skonį;
Soda – 0,5 arbatinio šaukštelio.
Gaminimas:
Sumaišykite manų kruopas, cukrų, kiaušinius, varškę, grietinę ir druską.
Toliau įdėkite sodos ir lašelį acto. Jei norite, galite pridėti razinų.
Supilkite gautą masę į keptuvę arba formą, ir kepkite orkaitėje, kol apkepas bus šviesiai rudos spalvos.
5. Lavašas su sūriu ir kiaušiniais
Sudėtis:
Plonas armėniškas lavašas;
Sūris;
Kiaušinis;
Druska, prieskoniai – pagal skonį;
Augalinis aliejus (kepimui).
Gaminimas:
Lavašą supjaustykite juostelėmis. Sūrį supjaustykite taip pat juostelėmis ne platesnėmis kaip lavašo, kad maždaug du kartus galėtumėte apvynioti sūrio juostelę lavašu.
Suplakite kiaušinius šakute, įberkite šiek tiek druskos (galite pridėti mėgstamų prieskonių).
Kiekvieną sūrio gabalėlį suvyniokite lavaše, pamirkykite į kiaušinį ir kepkite 3-5 minutes.
Skanaus!