Antradienis, 26 lapkričio, 2024

Naujausi

Pusryčių akcentas: naminė duona su akytu minkštimu

Ar kada girdėjote apie duoną, vadinamą šlepetėmis? Žinoma girdėjote! Jūs tiesiog nežinojote šio pavadinimo. Iš tiesų, visiems kitiems, išskyrus italus, žodis „ ciabatta“ nereiškia nieko panašaus. Vertimas gana tiksliai apibūdina tankią ir nepaprastai korėtą tešlą. Beje, net fitneso treneriai ši duona patinka.

Ciabatta turi stebėtinai mažai kalorijų ir stebėtinai daug skylių. Tai rodo, kad tinkamai paruoštuose tokio tipo kepiniuose yra kur kas mažiau angliavandenių, nei kituose. Ir visa tai užsitęsusios fermentacijos dėka: tešlai leidžiama ilgai stovėti, o per tą laiką joje turi laiko susidaryti naudingosios rūgštys.

Kaip ir daugelį itališkų patiekalų, šią duoną galima ir reikia gaminti namuose! Be jokio duonos gaminimo aparato ar specialaus raugo. Todėl mes atkreipiame jūsų dėmesį į ciabattos receptą, pagal kurį bus pagaminama traški duona su auksine pluta.

duona

Jums reikės:

  • Kvietinių miltų 450 g
  • Vandens 400 ml
  • Mielių 2 g
  • Druskos 1 šaukštelio

Gaminimas:

Miltus persijokite į didelį dubenį su aukštais kraštais, kuriame minkysite tešlą. Įberkite druskos ir išmaišykite.

Supilkite mieles į šiltą vandenį (čia klaidos nėra, 2 g mielių ir 400 ml vandens). Tada lėtai į miltus įpilkite vandens ir mielių mišinį, maišykite, kad susidarytų tešla.

duona

O dabar pagrindinis dalykas: indą uždenkite audiniu ir palikite tešlą fermentuotis kambario temperatūroje mažiausiai 12 valandų (daugiausiai 20). Dėl to tešla gausis tokia, kokia turėtų būti.

Supilkite ant stalo likusius 50 g miltų, atsargiai iškelkite tešlą ant stalo, šiek tiek paminkykite ir uždenkite indu. Leiskite tešlai pastovėti dar 2-3 valandas.

duona

Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros kartu su skarda, kurioje kepsite duoną. Tešlą perkelkite į įkaitintą skardą apatine puse į viršų, kad ji būtų apibarstyta miltais. Ir pašaukite į orkaitę. Ant orkaitės dugno pastatykite kepimo indą su karštu vandeniu.

Duoną garuose kepkite 20 minučių. Tada išimkite kepimo indą su vandeniu ir kepkite dar 15 minučių.

duona

Naminė duona yra patiekalas, kurio verta laukti. Daugiausia todėl, kad žinote, iš ko ji pagaminta. Antra, tai yra unikali galimybė paragauti šviežios duonos. Trečia, ji skanesnė namuose. Ciabatta patiekiama su sriubomis ir troškiniais, ji valgoma viena arba naudojama kaip pagrindas kitam tradiciniam patiekalui – bruschetta. Be to, šis receptas tinka tiems, kurie dievina baltą duoną, bet bijo parasti tobulas apimtis. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Mitai apie papildus: ko dar nežinojote

Maisto papildai - produktas, kuris šiandien egzistuoja labai dažno žmogaus gyvenime. Vieni linkę nuoširdžiai rūpintis savo sveikata, kiti pasiduoda itin primygtinai propaguojamam sveiko gyvenimo...

Vanduo ar pienas neišbėgs, jei su puodu atliksite vieną paprastą triuką

Kiekvienas, mėgstantis gaminti, tikrai yra susidūręs su situacija, kai verdantis vanduo ar pienas bėga per puodo kraštus ir gadina ne tik nuotaiką, bet ir...
---