Pusryčiai yra svarbiausias maistas, nes jis didina energiją, gerina koncentraciją ir padeda deginti kalorijas visą dieną.
Nemažai tyrimų parodė, kad iš tiesų, kad pusryčiai yra atsakingi už puikią gerovę ir gerą atmintį. Taip pat sumažėja sveikatos problemų, pvz., Diabeto, širdies ir kraujagyslių ligų, nutukimo, aukšto cholesterolio kiekio ir pan.
Pusryčių trūkumas gali sutrikdyti normalų kūno funkcionavimą. Po miego, cukraus kiekis kraujyje labai sumažėja, todėl, norėdami jį padidinti, reikia suvalgyti pusryčius.
Tuo remdamiesi mes suteikiame Jums nuostabų pusryčių receptą, kuris yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas.
Šių sudedamųjų dalių derinys yra idealus, ypač ryte. Jis gali padėti jums deginti kalorijas, taip pat reguliuoti gliukozės kiekį kraujyje ir cholesterolį visą dieną.
Visų pirma, patiekalas yra avižų ir chia sėklos – du galingi ingredientai, kurie puikiai tinka tiems, kurie turi aukščiau minėtas sveikatos problemas.
Sudedamųjų dalių nauda sveikatai:
Chia Sėklos
Chia sėklos užpildytos omega-3 ir omega-6 riebalų rūgštimis. Jos taip pat turi daug antioksidantų. Chia sėklos yra ypač naudingos širdies ir kraujagyslių sistemai.
Vienas uncijos (28 gramų) chia sėklų yra 27% fosforo, 18% kalcio, 30% mangano ir kai kurių kalio ir vario.
Remiantis kai kuriais tyrimais, chia padeda gydyti diabetą, divertikulozę ir artritą.
Avižiniai dribsniai
Avižiniuose dribsniuose yra beta-gliukano, kuris gali sumažinti blogo cholesterolio kiekį. Reguliariai vartojant jį taip pat bus naudingas širdies ir kraujagyslių sistemos poveikis.
Avižose taip pat yra cinko, magnio, mangano, geležies, tiamino, seleno, fosforo ir kt.
Vienas puodelis virtų avižinių dribsnių turi 150 kalorijų, 4 g skaidulų ir 6 g baltymų. Ir tai yra puikūs subalansuoti pusryčiai.
Reikalingos sudedamosios dalys:
- 1 puodelis avižų;
- 2 stiklinės vandens;
- 2 šaukštai medaus;
- Žiupsnelis druskos;
- 4 šaukštai chia sėklų;
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono.
Paruošimas:
Į puodą įpilkite vandens, įpilkite vanilės. Kai skystis virsta, sumažinkite temperatūrą ir įdėkite avižas.
Verdama apie 5 minutes ir nuiimkite puodą nuo karščio. Palikite košę po dangčiu dar 5 minutes ir tada išmaišykite.
Kai košė yra karšta, pridėkite chia sėklas, druską ir medų.
Skanaus!