Pamėginkite iš kefyro tešlos pasigaminti minkštus ir skanius pyragėlius prie arbatos. Juos ruošti yra vienas malonumas: greita, paprasta ir lengva! O desertas išeina labai gardus. Taip ir norisi skanauti!
Sudėtis
300 ml kefyro
0,5 šaukštelio sodos
1/3 šaukštelio druskos
1 šaukštas cukraus
400 g + 50 g kvietinių miltų
aliejus kepimui
Kremui
2-3 šaukštai grietinės
3-4 šaukštai cukraus pudros
3-5 gramai vanilinio cukraus
Gaminimas:
Į gilų dubenį išsijokite 400 g kvietinių miltų, o ant stalo palikite šiek tiek miltų tešlai minkyti. Į išsijotus miltus suberkite cukrų ir viską gerai išmaišykite. Padarykite viduryje skylę ir supilkite į ją šiltą (būtinai) kefyrą.
Į kefyrą iškart suberkite druską ir sodą, greitai užminkykite tešlą. Tešlos nereikia minkyti per ilgai: ji turėtų būti minkšta. Tešlą supilkite į dubenį, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir dangčiu. Tešlą palikite pailsėti 30–40 minučių.
Tada ant stalo pabarstykite miltų, perkelkite ten tešlą ir šiek tiek sutrinkite į vidurį. Iškočiokite į maždaug 1,5 cm storio sluoksnį. Paimkite kokią turite formą ir ja išpjaukite pyragėlius. Uždenkite juos servetėle ir palikite 10-15 min.
Gerai įkaitinkite keptuvę su nemažu kiekiu aliejaus. Dėkite pyragėlius į keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol abi pusės nusidažys auksine ruda spalva. Turėtų išeiti apie 5-7 min. iš kiekvienos pusės. Iškeptus pyragėlius sudėkite ant servetėle padengtos lėkštės. Kai atvės, galite pabarstyti cukraus pudra.
Arba pasidarykite įdarą. Į dubenį sudėkite grietinę (geriau riebesnę), suberkite cukraus pudrą ir įberkite truputį vanilinio cukraus. Gerai išplakite.
Skanaus!