Sumaišykite visas tris stiklines ingredientų, padarykite įdarą – ir viskas: belieka laukti, kol orkaitė užbaigs pradėtą darbą!
Svarbiausia pasirinkti sultingus obuolius: nuo to priklauso kepinio kokybė. Jis yra švelnus ir skanus. Kam nepatinka obuolių pyragai?
Net pradedantysis kulinaras gali padaryti tokį meno šedevrą: pradžiuginti artimuosius skaniais kvapniais pyragais. Pyragai su obuoliais džiugina ir žiemą ir saulėtą vasarą.
Jums reikės:
manų kruopos – 1 puodelis (160 gramų),
kvietiniai miltai – 1 puodelis (130 gramų),
granuliuotas cukrus – 1 puodelis (180 gramų),
kepimo miltelių – 1,5 šaukštelio,
obuoliai – 5 vienetai,
sviestas – 30 gramų,
pienas – 1 puodelis (200 mililitrų),
citrinos sultys – 2-3 šaukštai,
cukraus pudra – papuošimui.
Kaip pasigaminti obuolių pyragą:
Obuolius kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite, sutarkuokite kartu su žievele stambia tarka. Obuolius supilkite į dubenį ir užpilkite citrinos sultimis.
Viename dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, cukrų, manų kruopas, kepimo miltelius.
Kepimui paimame 20 cm skersmens formą nuimamais kraštais. Formą ištepkite augaliniu aliejumi, įklokite kepimo popieriumi ir vėl ištepkite aliejumi.
Sausą mišinį padalinkite į 4 lygias dalis. Tarkuotus obuolius yra į 3 dalis. Pirmą sauso mišinio dalį supilkite į formą, išlyginkite sluoksnį.
Tuomet supilkite obuolius, išlyginkite. Pakartokite sluoksnius ir užbaikite sausu mišiniu. Sviestą sudėkite į pieną, pašildykite mišinį ir užpilkite pyrago viršų.
Su šakute, plonu peiliu ar dideliu iešmeliu subadykite visą pyragą taip, kad pienas praeitų per visus sluoksnius. Pašaukite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę, kepkite 40-50 minučių.
Paruoštam pyragui leiskite atvėsti 10–15 minučių ir išimkite iš formos. Ant viršaus pabarstykite cukraus pudros.