Pirmadienis, 11 lapkričio, 2024

Naujausi

Purūs ir minkšti keksiukai, kurie jūsų šventėje nuo stalo dings pirmiausia. Namuose visi dėl jų eis iš proto!

Fantastiškų ir subtilaus skonio keksiukų receptas tik su vienu kiaušiniu! Juos paruošite labai lengvai ir greitai, o kitą dieną jie vis dar bus puikaus skonio.

Jums reikės:

  • 1 kiaušinio
  • 7 g vanilinio cukraus
  • Žiupsnelio druskos
  • Cukraus (150 gramų)
  • 2 stiklinių paprastų miltų + 2 šaukštų 240 g
  • Stiklinės pieno 150 ml
  • 1/4 stiklinės augalinio aliejaus 150 ml
  • Pusantro arbatinio šaukštelio kakavos
  • Šaukšto acto
  • 1 pakelio kepimo miltelių

Dekoravimui:

  • Cukraus pudros

Gaminimo eiga:

Paruoškite paprastą tešlą.

Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi plakite tol, kol susidarys puri balta masė.

Įpilkite pieno ir gerai išmaišykite.

Taip pat įpilkite augalinio aliejaus ir galiausiai acto šaukštą.

Dabar į tešlą įsijokite 2 stiklines paprastų miltų.

Taip pat suberkite kepimo miltelius ir gerai viską išmaišykite.

Galiausiai suberkite likusius du šaukštus miltų ir išmaišykite, kad susidarytų vientisa tešla.

Nuimkite nedidelę tešlos dalį ir ją sumaišykite su kakava.

Pasiruoškite keksiukų formą, kurią išklokite popieriniais krepšeliais.

Į krepšelius supilkite šviesią tešlą (apie 3/4).

Dabar į kiekvieną krepšelį įdėkite po šaukštą tamsios tešlos ir vėl uždėkite šviesios tešlos.

Pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.

Kepimo laikas turėtų būti apie 25-30 minučių, bet reikia nuolat stebėti.

Iškepusius keksiukus apibarstykite cukraus pudra.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Vyrai tiesiog pameta galvas, kai moterys daro šiuos 3 dalykus

Vyrai ir moterys dažnai traukia vieni kitus dėl įvairiausių priežasčių, tačiau yra tam tikri veiksmai ar elgesio ypatumai, kurie ypatingai veikia vyrų dėmesį. Moterys...

„Mokyklinių” beliašų receptas. Jie paruošiami daug lengviau ir pigiau, nei jūs manote.

Kas prisimena senus gerus laikus, kai mokyklos kavinėje buvo galima pajusti šviežiai keptų beliašų aromatą? „Mokykliniai” beliašai ne tik primena tuos nostalgiškus laikus, bet...
---