Atsiminkite! Jei jūsų pasirinkimas yra blynai su kefyru, kefyras turi būti kambario temperatūros. Kitu atveju blynai nepakils, kad ir kaip prašytumėte… Antras triukas! Blynų tešla tikrai turėtų „pailsėti“ 15 minučių, tai yra privaloma. Leiskite jai pastovėti. Ir paskutinis dalykas: kepkite blynus ant vidutinės ugnies po uždengtu dangčiu. Tiesiog stebėkite burbulus ir akimirksniu apverskite!
Kaip sukuriamas blynų purumas? Žinoma, naudojant sodą ar mieles. Yra dar vienas variantas su kefyru! Arba naudokite gazuotą vandenį arba limonadą.
Jums reikės:
- 0,5 stiklinės miltų
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio druskos
- 120 g sviesto
- 0,5 šaukšto grietinės
- 1 valgomasis šaukštas Sprite (gaivusis gazuotas gėrimas)
Gaminimas:
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Įpilkite ištirpinto sviesto, grietinės ir „Sprite“.
Sumaišykite visus ingredientus, kad tešla būtų minkšta ir puri, bet nelipni. Jei reikia, įpilkite dar šiek tiek miltų. Tešlą padėkite ant stalo, atsargiai iškočiokite.
Pasirinkite formą, kokio dydžio blynų norėsite. Kepkite gerai įkaitintame augaliniame aliejuje.
Sultingi blynai be mielių yra paruošti! Štai nuostabūs blynai be kefyro ir mielių! Jie yra nepaprastai skanūs, būtinai išbandykite. Papasakokite draugams apie šį skanų receptą, jie taip pat tai įvertins.