Šio recepto iš „YouTube“ kanalo dėka, galėsite paruošti tobulo skonio spurgas. Jos bus purios ir labai skanios, todėl visai nereikės nerimauti dėl per didelio kiekio riebalų!
Norint jas paruošti, jums reikės:
- 200 ml šilto pieno
- 100 ml šilto vandens
- 11 g sausų mielių
- 1 šaukšto cukraus
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio sviesto
- 1 kiaušinio
- 4 stiklinių miltų (galima pridėti papildomai, jei reikės)
- Daug kepimui skirto aliejaus
Gaminimo eiga:
Į dubenį supilkite šiltą vandenį, suberkite mieles bei cukrų ir gerai išmaišykite.
Uždenkite medvilniniu audiniu.
Leiskite pastovėti 10 minučių, kad mielės imtų veikti.
Į suputojusias mieles įpilkite stiklinę pieno.
Tada įmuškite dar vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite.
Galiausiai palaipsniui įberkite į mišinį miltų, juos paskirstant kuo tolygiau.
Jei reikės, papildomai įberkite daugiau miltų.
Rankomis sumaišykite vientisą tešlą, uždenkite maistine plėvele.
Leiskite pakilti, kol jos tūris padvigubės (apie 45 minutes).
Ant miltais pabarstytos lentos iš tešlos padarykite du pailgus gabalus ir juos supjaustykite maždaug į tokio pat dydžio mažesnes dalis, kurias vėliau iškočiokite į vienodo dydžio apskritimus.
Tada kiekviename rutuliuke vienu pirštu padarykite centre kiaurą skylę.
Sukdami tarp abiejų rankų rodomųjų pirštų, padarykite dar didesnę skylę.
Dėl šio gaminimo būdo spurgos bus gražios ir purios. Su šio vaizdo įrašo pagalba, spurgos jums gausis tikrai įspūdingo grožio ir skonio, todėl būtinai išbandykite ir jūs!
Į keptuvę įpilkite didesnį kiekį aliejaus ir jį įkaitinkite.
Spurgas kepkite iš abiejų pusių, kol jos taps auksinės spalvos.
PATARIMAS: Kad aliejus neįsigertų į spurgas, įdėkite į aliejų gabalėlį sviesto.
Viskas baigta!
Spurgos bus gražios ir purios, subtilaus ir malonaus skonio.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: