Sotus ir labai skanus!
Ingredientai:
Tešlai:
- Miltai – 250 g
- Grietinė – 150 g
- Kiaušiniai – 1 vnt.
- Druska – 0,5 šaukštelio
Įdarui:
- Vištienos filė – 400 g
- Pievagrybiai arba kreivabudės – 300 g
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai
- Sviestas – 50 g
- Kietasis sūris – 200 g
- Druska – 1 šaukštelis
Užpilui:
- Grietinė – 150 g
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Druska – 0,5 šaukštelio
- Paruošimas:
- Sumaišykite miltus, grietinę, kiaušinį ir druską. Išminkykite minkštą tešlą ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
- Vištieną, išvirtą pasūdytame vandenyje, supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Kepkite griežinėliais supjaustytus grybus aliejaus ir sviesto mišinyje, po to suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir kepkite, kol suminkštės. Druską ir pipirus naudokite pagal skonį.
- Iškočiokite tešlą ir suberkite ją į sviestu išteptą formą, suformuokite aukštus šonus.
- Ant viršaus uždėkite grybus ir vištieną, užpilkite kiaušinių, grietinės ir druskos mišiniu.
- Kepkite 180°C temperatūroje 30 minučių. 5 minutes prieš baigiant kepimą, išimkite ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Skanaus!