Jums reikės:
Minkštintas sviestas – 230 gr.
Cukraus pudra – 100 gr.
Druska – 1/4 šaukštelio
Vanilės ekstraktas – 0,5 šaukštelio (arba 1 gramo vanilės)
Miltai – 330 gr.
Kiaušinis – 1 vnt.
Kaip gaminti sausainius:
Minkštą sviestą sumaišykite su milteliniu cukrumi iki vientisos masės, įberkite druskos, vanilės ekstrakto (arba 1 gramo vanilino), suberkite išsijotus miltus.
Taip pat, jei norima. galite pridėti tarkuotos citrinos žievelės ir šiek tiek muskato riešuto.
Išminkykite tešlą, padalinkite į 3 dalis, iš kiekvienos dalies iškočiokite 2–3 cm skersmens „dešrą“, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldiklį 10–15 minučių.
„Dešras“ sutepkite plaktu kiaušiniu, apvoliokite cukruje, supjaustykite 1,5–2 cm storio gabalėliais, sudėkite sausainius ant kepimo skardos.
Kepkite 180–190 laipsnių orkaitėje, 20–25 minutes, kol lengvai paruduos.