Šio pyrago tešla ruošiama su kefyru, pridedant sodos ar kepimo miltelių. Tai patogiau nei mielinė tešla, nes nereikia laukti, kol tešla bus paruošta kepimui, ir nereikia bijoti, kad ji neiškils. Šio pyrago kepimas neužtruks ilgai.
Sudėtis:
270 g miltų
0,4 l kefyro
5 kietai virti kiaušiniai įdarui
2 žali kiaušiniai tešlai
0,5 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio cukraus
70 g sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
200 g žaliųjų svogūnų
pipirai pagal skonį
1 šaukštas pieno
1 trynys
Gaminimas:
Pirmiausia paruoškite įdarą. Supjaustykite svogūnus dideliais arba mažais gabalėliais, kaip jums patinka.
Kiaušinius išvirkite iš anksto vandenyje su druska. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Sumaišykite šiuos ingredientus. Paskaninkite prieskoniais. Galite įpilti ir aliejaus, kad įdaras nesukristų. Gerai išmaišykite.
Paruoškite tešlą. Išplakite cukrų, druską ir kiaušinius. Jei norite galite tai atlikti rankiniu būdu arba su maišytuvu.
Supilkite kefyrą, vėl išmaišykite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius (pirmiausia būtinai išsijokite, kad į tešlą daugiau nieko nepatektų). Iš pradžių suberkite tik pusę reikiamų miltų.
Šiame etape galima supilti atvėsintą išlydytą sviestą. Vėl viską išmaišykite.
Belieka suberti likusius miltus ir maišyti iki vientisos masės. Konsistencija turėtų būti panaši į blynų tešlos.
Sutepkite formą aliejumi arba, jei ją galima nuimti, dugną išklokite kepimo popieriumi ir sutepkite šonus.
Supilkite pusę tešlos lygiu sluoksniu, tada sudėkite įdarą ir vėl likusią tešlą. Supurtykite, pašalindami orą, kuris gali susidaryti viduje.
Kepkite pyragą orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje. Kepkite, kol iškeps: apie 40-50 minučių. Patikrinkite dantų krapštuku. Jei ant jo nelieka tešlos – pyragas iškepęs.
Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, pyragą aptepkite tokiu mišiniu. Sumaišykite pieną ir trynį.
Leiskite atvėsti formoje, tada bus lengviau išimti, kad pyragas nesubyrėtų.
Skanaus!