Šis receptas puikiai tinka, kai jus nustebina netikėti svečiai. Šias bandeles galite ruošti iš karto, nes jų kildinti nereikia.
Ačiū mano draugei už šį receptą, jį man ji davė prieš daugelį metų ir nuo tada mano šeimoje bandelės nuolat būna ant mūsų stalo.
Į tešlą taip pat galite įdėti lašinukų, supjaustytos šoninės ir pan.
Jums reikės:
- 500 g pusiau rupių miltų
- 200 g sviesto
- 1 puodelio grietinės
- Kepimo miltelių
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 trynio
- Kiaušinio aptepimui ir sezamo sėklų ar aguonų – pabarstymui
- Riebalų kepimo skardai ištepti
Gaminimo eiga:
- Visų pirma, reikia atkreipti dėmesį, kad visos ruošimo žaliavos turi būti kambario temperatūros.
- Iš anksto išsiimkite reikiamus produktus iš šaldytuvo.
- Tešlos paruošimas yra labai paprastas, nes nereikia ruošti mielių ir kildinti.
- Tiesiog dubenyje sumaišykite visus ingredientus.
- Kruopščiai išmaišykite ir išminkykite minkštą tešlą be gumuliukų.
- Sudėkite tešlą ant miltais pabarstytos lentos.
- Ją iškočiokite, kad storis būtų apie 1 cm.
- Galite naudoti formą išpjaunant mažesnius bandelių apskritimus, jei norite, galite ant viršaus išspausti raštą – pavyzdžiui, tinklelį – su bulvių grūstuve ar kokia kita forma, tačiau, žinoma, tai nėra būtina, tai tik estetinis vaizdas.
- Lengvai išplaktu kiaušiniu aptepkite bandeles.
- Jei norite, galite pabarstyti sezamo sėklomis ar aguonomis, arba palikti be pabarstymų.
- Kepkite 180°C temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, kol pagels.
Gero apetito!