Daržovių salotos iš kopūstų, paprikų, pomidorų ir agurkų – puikus pasirinkimas žiemai, kai neturite kokybiškų šviežių daržovių.
Reikės:
- 300 g morkų;
- 200 g svogūno;
- 500 g pomidorų ir agurkų;
- 600 g kopūstų;
- 500 g saldžiosios paprikos;
- kvapieji pipirai – 1 vnt. 1 stiklainiui;
- juodieji pipirai – 4 vnt.1 stiklainiui;
- augalinis aliejus – 1 šaukštelis stiklainiui.
Marinatui:
- 1 litras vandens;
- 1 valgomasis šaukštas druskos;
- 2 šaukštai cukraus;
- 50 ml 9% acto.
Gaminimas:
Pagal receptą gausite 4 stiklainius, kurių tūris yra 0,5 l.
Prieš patį ruošimą apskaičiuokite reikiamą kiekį produktų marinatui paruošti. Agurkus ir pomidorus supjaustykite griežinėliais. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, o paprikas juostelėmis.
Kopūstą ir morkas paprasčiausiai sutarkuokite. Stiklainius ir dangtelius reikia sterilizuoti. Po to į kiekvieną stiklainį įdėkite kvapiųjų ir juodųjų pipirų. Tada sudėkite daržoves sluoksniais: morkos, agurkai, svogūnai, paprikos, kopūstai, pomidorai. Daržoves galite drąsiai paspausti. Tada į kiekvieną indą įpilkite augalinio aliejaus be aromato.
Marinatui sumaišykite visus ingredientus, išskyrus actą. Užvirinkite jį, tada supilkite actą. Užpildykite gautu marinatu stiklainius iki viršaus, užsukite dangtelius ir sudėkite į puodą sterilizuoti. Ant puodo dugno galite pakloti rankšluostį, kad visi stiklainiai įkaistų tolygiai.
Įpilkite šilto vandens ir leiskite sterilizuotis 20 minučių. Tada užsukite dangtelius, apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palaukite, kol jie visiškai atvės.