Nustebinkite savo artimuosius šiuo skaniu patiekalu!
Sudėtis:
1 avokadas
80–100 g vyšninių pomidorų
¼ raudonojo svogūno
2 skiltelės česnako
kelios šakelės petražolių
1 žalioji citrina
druska pagal skonį
malti juodieji pipirai pagal skonį
1 šaukštelis malto čili pipiro
1 šaukštelis džiovintų česnakų
½ šaukštelio džiovinto svogūno
1 šaukštelis malto raudonėlio
½ šaukštelio maltų kmynų
4 puselių vištos krūtinėlės be odos ir kaulų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
Avokadą ir pomidorus supjaustykite dideliais gabalėliais, o svogūną – mažais kubeliais.
Į jų mišinį suberkite susmulkintą česnaką ir petražoles, žaliosios citrinos sultis, druską bei pipirus ir išmaišykite.
Atskirai sumaišykite 2 šaukštelius druskos, malto čili pipiro, džiovinto česnako ir svogūnų, raudonėlio ir kmynų.
Sutepkite vištienos krūtinėles sviestu ir įtrinkite gautu mišiniu.
Vištienoje padarykite išilginius pjūvius ir ten sudėkite įdarą. Kad jis neiškristų, sutvirtinkite mediniais pagaliukais.
Dėkite vištieną į kepimo formą ir kepkite 200 ° C temperatūroje apie 25 minutes.
Skanaus!