Home Receptai Puikaus skonio naminė duona, kurios tešlos nereikės rauginti

Puikaus skonio naminė duona, kurios tešlos nereikės rauginti

0
Puikaus skonio naminė duona, kurios tešlos nereikės rauginti

Kai per pirmąją pandemijos bangą ieškojau naminės duonos recepto, labai susidomėjau šiuo receptu.

Juo „Facebook“ pasidalijo vokietis, kuris turi savo kepyklą. Jis norėjo padėti žmonėms, ieškantiems tiesiog tobulo duonos recepto.

Išbandžiau šį receptą, ir nuo tada šią duoną kepu kas antrą dieną.

Paruošti tokią duoną yra labai paprasta, ji yra labai traški ir skani, be to, tešlos nereikia ilgai rauginti.

Tiesiog leiskite tešlai pakilti, kol orkaitė įkais!

Jums reikės:

  • 1 kg kvietinių miltų
  • 600 ml drungno vandens
  • 40 g mielių
  • 1 valg. š. druskos
  • 1 arb. š. cukraus
  • kmynų
  • 1 arb. š. maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

Pirmiausia paruoškite mieles.

Į šiltą vandenį įmaišykite mieles ir cukrų.

Leiskite mielėms pakilti maždaug 15 minučių.

Atskirame dubenyje sumaišykite 800 g miltų (likusius miltus sunaudosime pabarstymui), druską ir juoduosius pipirus.

Į kitą atskirą dubenį supilkite drungną vandenį.

Palaipsniui įmaišykite paruoštas mieles.

Palaipsniui įmaišykite sausų ingredientų mišinį.

Minkykite tešlą, kol tešla prilips prie dubens.

Iš šio ingredientų kiekio iškepsime du duonos kepalus, todėl duoną padalinkite į dvi dalis.

Paviršių, ant kurio kočiosite tešlą, pabarstykite miltais.

Iškočiokite norimos formos duonos kepaliukus.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

Padėkite paruoštus duonos kepaliukus.

Uždenkite sausu rankšluosčiu ir palikite pastovėti maždaug 15 minučių.

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.

Kai orkaitė įkais iki reikiamos temperatūros, atidenkite rankšluostį.

Visą duonos paviršių aptepkite drungnu vandeniu, sumaišytu su trupučiu druskos, pabarstykite kmynais.

Pašaukite į orkaitę ir kepkite 30 minučių.

Aš dažniausiai nupjaunu duonos viršų, tačiau tą darau tik dėl estetikos.

Kai išimsite duoną iš orkaitės, dar kartą įtrinkite druskos ir drungno vandens mišiniu.

Taip plutelė kuo ilgiau išliks traški.

Ši duona yra labai skani ir greitai paruošiama.

Man nebereikia taip dažnai eiti pirkti duonos, tačiau ant stalo visada galiu patiekti kvapnią, traškią ir skanią duoną.

 

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].