Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Prancūziški sviestiniai rageliai. Burnoje tirpstantis skonis…

Visi, kuriems patinka sviestiniai rageliai, vieną dieną svajoja būti mažoje prancūziškoje kepykloje su karštu rageliu rankose. Argi ne puiku? Tie, kurie ten lankėsi, be jokios abejonės sakys, kad skaniausi yra prancūziški sviestiniai rageliai. Ir nors juos išrado ne prancūzai, būtent šioje šalyje pusmėnulio formos bandelės tapo skiriamuoju ženklu.

 sviestiniai rageliai

Prancūzai didžiuojasi savo kruasanais, jų klasikiniai pusryčiai neįsivaizduojami be kvepiančio ką tik iškepto ragelio. Vietiniai gyventojai valgo juos šviežius ir tiki, kad po 3 valandų šie kepiniai praranda ypatingą skonį.

 sviestiniai rageliai

Šių kepinių gaminimo technologija yra gana kruopšti. Turite atsižvelgti į ingredientų temperatūrą, būti kantrūs ir porą valandų skirti tešlos ruošimui. Gaminti nėra sunku, jei laikysitės instrukcijų. Žinoma, jei tešla paruošite iš anksto, sutaupysite laiko.

 sviestiniai rageliai

Parduotuvėje galite iš karto nusipirkti paruoštų pyragaičių. Bet jei jūs esate tikras gurmanas ir save gerbiantis virėjas, iškepsite juos patys.

Jums reikės:

250 g miltų

miltai

170 g sviesto

120 ml pieno

pienas

5 g mielių

mielės

35 g cukraus

cukrus

5 g druskos

1 kiaušinis

kiaušinis

Gaminimas:

Giliame inde sumaišykite sausus ingredientus: išsijotus miltus, cukrų, mieles, druską. Įpilkite šalto pieno ir minkykite tešlą. Tada įpilkite 50 g sviesto ir vėl minkykite tešlą.

Morkų sausainiai

Paruošta tešla neturėtų prilipti prie jūsų rankų, tačiau ji turėtų būti minkšta ir vientisa. Minkydami tešlą galite naudoti virtuvinį kombainą.

Gautą tešlą iškočiokite stačiakampio formos taip, kad jos plotis būtų 15 cm, ilgis 30 cm, o storis – maždaug 5 mm. Tešlą dėkite ant pjaustymo lentos, pabarstykite miltais ir ant viršaus uždenkite lipnia plėvele. Palikite tešlą kambario temperatūroje 30 minučių.

Sulenkite 15 x 15 cm dydžio voką iš kepimo popieriaus ir į vidurį įdėkite kambario temperatūros sviestą. Iškočiokite plokščią sviesto kvadratą, įdėkite į šaldytuvą.

Padėkite tešlą į šaldytuvą 6 valandoms. Tada išimkite ją iš šaldytuvo ir sulenkite iki du kartus didesnio kvadrato nei yra sviestas. Sviestą išimkite iš voko ir sudėkite į paruoštą tešlą. Uždenkite kraštus ir švelniai iškočiokite tešlą.

Iškočiokite tešlą ir vėl sulankstę tešlą padėkite į šaldytuvą 1 valandai. Po valandos išimkite tešlą ir leiskite 2 minutėms sušilti, vėl iškočiokite tešlą, tris kartus sulankstykite ir vėl padėkite valandai į šaldytuvą. Tešlą svarbu kočioti ne ilgiau kaip penkias minutes, kitaip tešlos sluoksniai gali sulipti.

 sviestiniai rageliai

Išimkite tešlą ir trečią kartą iškočiokite ją iki 5 mm storio. Supjaustykite tešlą į trikampius ir padėkite į šaldytuvą 5 minutėms. Iš trikampių suformuokite kruasanus ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Sumaišykite 50 ml pieno su kiaušiniu ir šiuo mišiniu aptepkite kruasanus. Įdėkite juos į šiltą orkaitę 2 valandoms. Ten įpilkite puodelį karšto vandens. Palaikykite 25 laipsnių temperatūrą.

 sviestiniai rageliai

Po 2 valandų išimkite kruasanus ir vėl sutepkite juos pieno mišiniu. Orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kepkite gaminius 10 minučių. Tada sumažinkite kepimo temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepkite dar 5 minutes.

Tikri prancūziški sviestiniai rageliai yra paruošti. Patiekite juos dar šiltus.

 sviestiniai rageliai

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---