Mėgstamiausi pusryčiai visai šeimai- lietiniai blynai. Saldžių blynų aromatas pažadins net didžiausią miegalių ir nepaliks abejingų…
Iš aguonų blynų galite pasigaminti skanų blynų pyragą, tiesiog patepdami juos varškės mase. Jei blynuose norite daugiau aguonų, tiesiog sumalkite aguonas ir vyniokite jas į blynus.
Jums reikės:
- 3 kiaušiniai
- 150 ml šilto vandens
- 250 ml pieno
- 200 g miltų
- 3 šaukštai cukraus
- 0,5 šaukštelio druskos
- 25 g aguonų
- 3 šaukštai augalinio aliejaus
Gaminimas:
Į gilų indą supilkite šiltą vandenį ir sumaišykite su cukrumi ir druska. Įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite. Pamažu suberkite miltus ir išmaišykite tešlą. Įsitikinkite, kad nėra likusių gumuliukų.
Į tešlą supilkite šiltą pieną ir išmaišykite. Įpilkite augalinio aliejaus, įberkite aguonų sėklų išmaišykite ir įkaitinkite keptuvę. Įkaitintoje keptuvėje kepkite blynus, kol paruduos.
Prancūziški aguonų blynai iškepti, jų užteks pamaitinti visą šeimą. Jie patiks, tiek vyrui, tiek vaikams, tiek prieš svečius nebus gėda patiekus tokių blynų tortą.