Prancūziškas omletas yra nepaprastai skanus ir maistingas patiekalas. Be to, pagaminę šį omletą tikrai nustebinsite savo sielos draugą neįprastais pusryčiais.
Ingredientai vienai porcijai:
kiaušiniai – 3 vienetai
pienas ar grietinėlė – 1,5 valgomojo šaukšto
žiupsnelis druskos
sviestas – 5 gramai.
Gaminimas:
Švelniai atskirkite trynius nuo baltymų.
Į trynius įberkite žiupsnelį druskos ir supylę pieną plakite iki purumo mikseriu.
Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite juos mikseriu.
Keptuvę sutepkite sviestu, supilkite trynių masę ir pakepkite, kol ji šiek tiek pakeps.
Išplaktus baltymus užpilkite ant trynių ir išlyginkite mentele.
Nustatykite minimalią ugnį ir, neuždengę, kepkite 5-7 minutes. Omleto iškepimas tikrinamas pirštu šiek tiek paliečiant baltymų paviršių. Jei baltymai yra elastingi ir neprilimpa prie pirštų, patiekalas yra paruoštas.
Omletą iš keptuvės perkelkite į lėkštę ir supjaustykite į 2 lygias dalis.
Tuomet sulipdykite abu omleto gabaliukus vienas ant kito (liestis turi baltymai) ir viskas, prancūziškas omletas paruoštas! Patiekite iš karto. Skanaus!