Prancūziškas batonas. Išsikepkite jį namuose pagal šį paprastą receptą

Šiame straipsnyje sužinosite šiek tiek informacijos apie legendinio prancūziškos batono kilmę, jos standartinius dydžius ir, žinoma, kaip kepti. Mes taip pat pasidalinsime su jumis keliomis idėjomis, kaip prancūziškas batonas gali būti naudojamas gaminant maistą.

REKLAMA

Prancūziško batono kilmė ne visai atitinka jo pavadinimą. Kai kurie ekspertai tvirtina, kad pirmieji receptai datuojami Napoleono karų eroje, tačiau taip nėra. 1839 m. Paryžiuje pasirodė „Vienos kepyklos“, būtent ten ir pradėjo kepti šį nuostabų kepinį.

Prancūziškas batonas

Yra keletas labai įdomių faktų apie prancūzišką batoną. Pavyzdžiui, ar žinojote, kad dienos pabaigoje prancūziškas batonas sukietėja? Štai kodėl jis turi būti valgomas šviežias. Įdomu ir tai, kad jį nėra įprasta pjaustyti, jį reikia laužyti.

REKLAMA

1993 m. Prancūzijos vyriausybė įformino specialų receptą kepti batoną. Tai buvo padaryta siekiant apsaugoti tradicinius kepinius.

Prancūziškas batonas

Prancūziško batono receptas greitam maisto ruošimui

Yra įvairių batonų receptų, tačiau šiandien mes jums parodysime vieną iš paprasčiausių. Su juo jūs galite lengvai iškepti jį namuose.

Jums reikės:

  • 250 ml vandens
  • 8 g sausų mielių
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 1 šaukštelis druskos
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus
  • 450 g miltų

Gaminimas:

Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje kartu su cukrumi. Palaukite 15 minučių, kol jos suaktyvės.

REKLAMA

Mišinį supilkite į didelį indą ir po truputį pradėkite dėti miltus ir druską. Miltų kiekis gali būti šiek tiek didesnis ar mažesnis, nei nurodyta.

REKLAMA

Prancūziškas batonas

Greitai minkydami tešlą, į ją turite įpilti augalinio aliejaus. Įkaitinkite jį puodelyje su 100 ml vandens

REKLAMA

Po 20 minučių tešla bus paruošta. Padalinkite ją į dvi dalis ir suformuokite pailgą duoną. Sudėkite jas ant kepimo skardos, prieš tai padengdami popieriumi ir pabarstydami miltais.

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 15 minučių. Būtinai po skarda įdėkite nedidelę formą su  vandeniu.

Prancūziškas batonas

REKLAMA

Kaip mėgautis paruošta duona? Žinoma, galite tiesiog mėgautis ja kaip mėgstamos kavos, arbatos ar net pieno užkandžiu. Taip pat galite gaminti sumuštinius arba kepti, įdarytą sūriu, pomidorais ir mėsa.

Kiekviena prancūziška kepyklėlė klientams patiekia savo pačių pagamintus specialius kepinius. Galbūt jūs galite šiek tiek patobulinti receptą, kad turėtumėte ir savo!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].