Keksą galima pagardinti razinomis, riešutais, džiovintais vaisiais arba apibarstyti cukraus pudra. Toks keksas puikiai tinka su puodeliu karštos arbatos ar pieno.
Sudėtis:
4 kiaušiniai;
8 šaukštai cukraus;
8 šaukštai miltų;
8 šaukštai aliejaus;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
1 šaukštas citrinos sulčių;
½ šaukštelio druskos;
2-3 šaukštai kakavos;
citrinos žievelė ar vanilės ekstraktas – pagal skonį.
Gaminimas:
Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi.
Kai cukrus visiškai ištirps, į trynių mišinį įpilkite augalinio aliejaus, išplaktus baltymus ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais (į trynius galite pridėti citrinos žievelės arba vanilės ir žiupsnelį druskos).
Išmaišykite tešlą mediniu šaukštu ir supilkite ¾ tešlos į kepimo indą, suteptą sviestu ir apibarstytą miltais.
Į likusią ¼ tešlos suberkite kakavą. Šią tešlą taip pat reikia supilti į formą.
Šakute padarykite skylutes tešloje ir į jas sudėkite riešutus (nesmulkintus arba supjaustytus) ar kitus priedus, jei norite.
Kepkite pyragą maždaug 45 minučių (pirmąsias 20 minučių neatidarykite orkaitės durelių).
Ar iškepęs, patikrinkite su dantų krapštuku. Išimkite keksą iš orkaitės, atvėsinkite ir mėgaukitės!
Skanaus!