Paruoškite šią naminę pomidorų pastą pagal „YouTube“ kanalo receptą, ir turėsite puikių atsargų, kurias galėsite panaudoti ruošdami bet kokį patiekalą.
Šis padažas yra labai tirštas, skanus ir be jokių konservantų, o paruošiamas vos per 30 minučių!
Jums reikės
- 5 kg pomidorų
- Iš 5 kg pomidorų gausite apie 977 g pomidorų tyrės, 3,5 l sulčių ir 160 g sėklų.
Gaminimo eiga:
- Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite ketvirčiais.
- Tada sumalkite juos su mėsmale.
- Gautą mišinį perpilkite į puodą ir užkaiskite ant viryklės.
- Kai pomidorai pradės virti, suspauskite mišinį su sieteliu, kad tik sultys pasklistų sietelyje.
Tada, naudodami samtį, perpilkite sultis į antrąjį puodą.
- Puode turėtų likti tik pomidorų minkštimas su sėklomis, o po 15 minučių virimo pastebėsite, kad mišinio tūris sumažėjo.
- Nukelkite nuo ugnies ir karštą mišinį supilkite į sietelį.
Leiskite pastovėti apie 5 minutes, tada pertrinkite per sietelį, kad sėklos liktų sietelyje, o minkštimas sutekėtų į puodą.
- Pomidorų pasta paruošta!
Galite supilti į dėžutes (maišelius) ir užšaldyti arba sterilizuoti stiklainiuose.
- Tada tiesiog naudokite pagal poreikį savo mėgstamiems patiekalams ruošti.
Skanaus!
Vaizdo medžiaga: