Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Pomidorų padažas žiemai. Tikras gardumėlis!

Tai ne paprastas pomidorų padažas, o puikus išsigelbėjimas, kai norisi ilgai nestovint prie viryklės išsivirti skanių makaronų vakarienei. Šis pomidorų padažas yra puiki alternatyva nesveikam kečupui ir kitiems pirktiniams užpilams.

Patikėkite, jo skonis nenusakomas: vidutiniškai aštrokas, šiek tiek saldokas ir labai kvapnus. Žiemą, kai pomidorai brangiai kainuoja, žinau, kad sandėlyje visada galiu rasti  pagaminto rudenį nuostabaus pomidorų padažo. Dažniausiai jį pilu į makaronus, bet taip pat padažas puikiai dera su mėsa, bulvių koše ar tiesiog kaip užtepėlė ant šviežio batono. Rekomenduoju!

Kuo šis pomidorų padažas unikalus

Pagrindinis šio padažo privalumas  – žalumynai. Bazilikas pomidorų padažui suteikia neįtikėtino pikantiškumo ir įsimintiną skonį, o šviežios petražolės suteikia gaivumo. Kai kurios namų šeimininkės į pomidorų padažą beria krapų ar kalendros. Bet mūsų šeimai šie žalumynai užgožia skonį. O jūs galite eksperimentuoti.

Ingredientai

1 kg pomidorų

1 a. š druskos

100 g česnako

1 ryšulėlis petražolių

25 g aitriųjų paprikų

1 kg saldžiosios paprikos

2 v. š cukraus

1 ryšulėlis bazilikų

50 ml acto

Gaminimo eiga

1.  Pomidorus švariai nuplaukite. Didelius pomidorus perpjaukite į 4 dalis, mažus – į 2.

2. Pašalinkite saldžiosios paprikos sėklas ir kotelius.

3. Nuluptus česnakus, paruoštus pomidorus ir saldžiąją papriką sumalkite mėsmale arba susmulkinkite daržovių trintuvu.

4. Pašalinkite aitriosios paprikos sėklas. Sutrinkite ją trintuvu ir įdėkite į paruoštą daržovių masę. Aitriosios paprikos dėkite pagal skonį.

5. Padėkite keptuvę ant viryklės, nustatę vidutinę temperatūrą.

6. Į paruoštą masę įberkite cukraus ir druskos. Viską gerai išmaišykite.

7. Smulkiai supjaustykite baziliką, petražoles ir suberkite į pomidorų padažą. Padažą virkite 8 minutes.

8. Tada nustatykite žemą temperatūrą, supilkite actą ir virkite dar 2 minutes.

9. Supilkite padažą į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius. Apverskite stiklainius, uždenkite antklode ir palaukite, kol padažas atvės.

Stiklainius galite saugiai laikyti kambario temperatūroje visą žiemą ir net iki kito derliaus.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---