Puikios daržovių salotos iš kopūstų, paprikų, pomidorų ir agurkų yra puikus pasirinkimas žiemai, kai neturite kitų šviežių daržovių.
Jums reikės:
- 300 g morkų
- 200 g svogūnų
- 500 g agurkų ir pomidorų
- 600 g kopūstų
- 500 g saldžiųjų paprikų
- kvepiančių pipirų – 1 vnt. į 1 stiklainį
- juodųjų pipirų – 4 vnt. į 1 stiklainį
- augalinio aliejaus 1 šaukštelio į 1 stiklainį
Marinatui:
- 1 l vandens
- 1 šaukštų druskos
- 2 šaukštų cukraus
- 50 ml 9% acto
Gaminimo eiga:
Patarimas: marinato tūris skirtas 2 litrų talpos stiklainiui.
Pagal receptą turėtų gautis 4 stiklainiai, kurių tūris yra 0,5 l.
Todėl prieš gamindami apskaičiuokite reikiamą kiekį marinatui paruošti.
Supjaustykite agurkus griežinėliais, o pomidorus mažesniais gabalėliais.
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, o paprikas juostelėmis.
Kopūstus ir morkas sutarkuokite ar supjaustykite plonomis juostelėmis.
Stiklainiai ir dangteliai turi būti sterilizuoti.
Į kiekvieną indą įpilkite kvepiančių ir juodųjų pipirų.
Dabar į stiklainius sudėkite tokius sluoksnius:
morkas, agurkus, svogūnus, paprikas, kopūstus, pomidorus.
Patarimas: daržoves galite šiek tiek suspausti, nes jos sukris sterilizavimo metu.
Rekomenduojama pomidorus rinktis kuo įmanoma kietesnės veislės.
Į kiekvieną stiklainį įpilkite paprastą augalinį aliejų be jokio aromato.
Marinatui sumaišykite visus ingredientus, išskyrus actą, užvirkite ir tik tada įpilkite acto.
Paruoštą užpilą pilkite į paruoštus stiklainius iki pat viršaus, uždarykite dangteliais ir sudėkite į sterilizuojamą puodą.
Ant puodo dugno galite patiesti rankšluostį, kad visi stiklainiai tolygiai įkaistų.
Įpilkite šilto vandens ir po užvirimo leiskite sterilizuotis dar 20 minučių.
Stiklainius apverskite dangteliais žemyn ir palaukite, kol jie visiškai atvės.