Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Birus ir aromatingas plovas su vištiena keptuvėje

Švelnus ir mažiau kaloringas.

Ingredientai:

plikyti ryžiai – 300 gramų
morkos – 1 vnt.
vištiena – 300 gramų
svogūnas – 1 vnt.
česnakai – 3 skiltelės
augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai.
druska, malti juodieji pipirai – pagal skonį

Gaminimas:

  1. Vištienos filė supjaustykite vidutiniais gabalėliais.
  2. Morkas supjaustykite šiaudeliais, svogūną supjaustykite smulkiai.
  3. Ryžius nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite pusvalandžiui.
  4. Svogūnus ir morkas pakepinkite augaliniame aliejuje apie 7 minutes.
  5. Sudėkite mėsą, išmaišykite ir kepkite 10 minučių. Tada į daržoves ir mėsą suberkite ryžius, užpilkite vandeniu ir keptuvėje išlyginkite.
  6. Druskos ir pipirų įdėkite pagal skonį. Įdėkite česnakus į gaminamo patiekalo centrą ir uždengę troškinkite ant vidutinės ugnies apie 20 minučių.
  7. Tada išimkite česnakus iš keptuvės, išmaišykite ir patroškinkite dar 5 minutes.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---