Švelnus ir mažiau kaloringas.
Ingredientai:
plikyti ryžiai – 300 gramų
morkos – 1 vnt.
vištiena – 300 gramų
svogūnas – 1 vnt.
česnakai – 3 skiltelės
augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai.
druska, malti juodieji pipirai – pagal skonį
Gaminimas:
- Vištienos filė supjaustykite vidutiniais gabalėliais.
- Morkas supjaustykite šiaudeliais, svogūną supjaustykite smulkiai.
- Ryžius nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite pusvalandžiui.
- Svogūnus ir morkas pakepinkite augaliniame aliejuje apie 7 minutes.
- Sudėkite mėsą, išmaišykite ir kepkite 10 minučių. Tada į daržoves ir mėsą suberkite ryžius, užpilkite vandeniu ir keptuvėje išlyginkite.
- Druskos ir pipirų įdėkite pagal skonį. Įdėkite česnakus į gaminamo patiekalo centrą ir uždengę troškinkite ant vidutinės ugnies apie 20 minučių.
- Tada išimkite česnakus iš keptuvės, išmaišykite ir patroškinkite dar 5 minutes.
Skanaus!