Tikras plovas paprastai gaminamas iš ryžių su daug mėsos ir prieskonių. Vis dėlto, net ryžius pakeitus grikiais gausite labai skanų ir sotų patiekalą.
Jums reikės:
- 1 kg grikių
- 500 g mėsos
- 400 g grybų
- 500 g morkų
- 2 l vandens
- pora šaukštų išlydyto sviesto
- kepimo aliejaus
- prieskonių, druskos pagal skonį
GAMINIMAS
Įkaitintame aliejuje ant didelės ugnies pakepinkite svogūnus, supjaustytus pusžiedžiais. Dažnai maišykite. Išdėliokite supjaustytus, nedidelius mėsos gabalėlius kartu su svogūnas, kad visi ingredientai būtų tolygiai apkepę, pagardinkite druska. Morkas supjaustykite kubeliais ir apkepkite kartu su mėsa ir svogūnas, pagardinkite prieskoniais. Dabar sudėkite smulkiai pjaustytus grybus. Maišykite taip, kad grybai aliejui suteiktų ir skonio, ir aromato. Grikius nuplaukite ir trumpai pavirkite, kol pasirodys malonus kvapas. Supilkite ir sumaišykite juos su mėsa ir daržovėmis. Užpilkite vandeniu, kur virė grikiai. Tačiau atminkite, kad neturėtumėte išpilti viso vandens, geriau šiek tiek palikti, kad vėliau galėtumėte „pakoreguoti“ procesą. Kai plovas bus beveik paruoštas, įmaišykite sviestą ir dar šiek tiek patroškinkite.
Plovas paruoštas!