Lietiniai blynai neretai yra laikomi vienu mėgstamiausiu patiekalu, o jų paruošimo būdų yra tikrai daug ir labai įvairių. Vis dėlto, ruošiant lietinius blynelius neretai yra susiduriama su ta pačia problema: blynai nėra pakankamai ploni… Taigi, siūlome išbandyti šį receptą, kuris padės paruošti kone permatomus lietinius!
Jums reikės:
- 250 g miltų
- 2 kiaušinių
- 2 šaukštų grietinės
- 250 ml verdančio vandens
- 2 šaukštų cukraus
- Žiupsnelio druskos
- Pusės šaukštelio sodos
- 50 ml augalinio aliejaus
Kaip gaminti?
Išplakite kiaušinius, įpilkite pieno ir augalinio aliejaus, įdėkite grietinės. Viską gerai išplakite. Į verdantį vandenį įberkite sodos, palaukite, kol visiškai ištirps. Į kiaušinių mišinį supilkite karštą vandenį, išmaišykite. Įberkite cukraus ir druskos, palengva berkite miltus, išplakite. Pakaitinkite keptuvę, ištepkite riebalais. Pilkite tešlą ir kepkite lietinius.
Skanaus!