Artėja vasara, ir atsiranda noras į savo pažįstamus receptus atnešti ką nors naujo, atitinkančio sezoną. Pavyzdžiui, cukinijų blynai gali būti iškepti šiek tiek kitaip, nei esame įpratę.
Abejojate ar verta? Pateiksime 7 priežastis kepti tokius blynus visą vasaros sezoną.
1. Tai visai nėra sunku.
2. Cukinijų dalis – 95% vandens, jos laikomos dietiniu produktu ir turi ne tik mažai kalorijų, bet ir ilgam suteikia sotumo jausmą. Blynai taip pat yra mažai riebūs.
3. Tai nerealiai skanu! Cukinijų blynai mažai kuo skiriasi nuo įprastų. Šiek tiek saldūs, nors jie neturi cukraus. Mano sūnus juos valgo su medumi, o aš mėgstu su grietine.
4. Galimybė suintriginti svečius. Niekas nepatikės, kad cukinijos yra patiekalo dalis.
5. Tai nuoširdus ir gana pigus patiekalas. Bent jau vasarą.
6. Tokie blynai patiks vaikams, kurie nenori valgyti daržovių. O pamaitinti mažąjį vitaminais yra pasiekimas.
7. Tai yra sveiki blynai! Taigi prisiminkite receptą.
CUKINIJŲ BLYNAI
Jums reikės:
- 800 g cukinijos
- 2 kiaušiniai
- 1 stiklinė pieno
- 1–1,5 puodelio miltų
- krūva petražolių
- 2 šaukštai augalinio aliejaus
- 1 šaukštelis druska
Gaminimas:
Gerai nuplaukite cukinijas ir sutarkuokite jas smulkia tarka. Galima susmulkinti trintuvu. Pirmuoju atveju cukinijų skonis bus labiau jaučiamas. Antrame – blynai bus lygesni ir vienodos struktūros.
Smulkiai supjaustykite žalumynus. Tai gali būti krapai arba petražolės, kaip jums patinka.
Kiaušinį su druska sutrinkite plakikliu.
Į plaktą kiaušinį įpilkite pieno ir išmaišykite. Į tą patį indą suberkite išsijotus miltus ir plakite tešlą iki vientisos masės.
Supilkite tešlą į dubenį su tarkuota cukinija. Įpilkite pjaustytų petražolių ir du šaukštus aliejaus.
Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Įkaitinkite keptuvę ir paskirstykite ant jos cukinijų tešlą. Augalinis aliejus jau yra tešloje, todėl keptuvės nereikia tepti.
Kai blynas iš vienos pusės paruduos, apverskite.
Cukinijų blynai ypač skanūs su grietine ir česnako padažu. Jo paruošimui sumaišykite 250 ml tirštos grietinės su smulkintu česnaku ir smulkintais krapais.
Į lėkštę sudėkite skanius blynus iš cukinijų ir įpilkite šaukštą grietinės bei česnako padažo.
Prancūziškas batonas. Išsikepkite jį namuose pagal šį paprastą receptą
Šiame straipsnyje sužinosite šiek tiek informacijos apie legendinio prancūziškos batono kilmę, jos standartinius dydžius ir, žinoma, kaip kepti. Mes taip pat pasidalinsime su jumis keliomis idėjomis, kaip prancūziškas batonas gali būti naudojamas gaminant maistą.
Prancūziško batono kilmė ne visai atitinka jo pavadinimą. Kai kurie ekspertai tvirtina, kad pirmieji receptai datuojami Napoleono karų eroje, tačiau taip nėra. 1839 m. Paryžiuje pasirodė „Vienos kepyklos“, būtent ten ir pradėjo kepti šį nuostabų kepinį.
Yra keletas labai įdomių faktų apie prancūzišką batoną. Pavyzdžiui, ar žinojote, kad dienos pabaigoje prancūziškas batonas sukietėja? Štai kodėl jis turi būti valgomas šviežias. Įdomu ir tai, kad jį nėra įprasta pjaustyti, jį reikia laužyti.
1993 m. Prancūzijos vyriausybė įformino specialų receptą kepti batoną. Tai buvo padaryta siekiant apsaugoti tradicinius kepinius.
Prancūziško batono receptas greitam maisto ruošimui
Yra įvairių batonų receptų, tačiau šiandien mes jums parodysime vieną iš paprasčiausių. Su juo jūs galite lengvai iškepti jį namuose.
Jums reikės:
- 250 ml vandens
- 8 g sausų mielių
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 1 šaukštelis druskos
- 2 šaukštai augalinio aliejaus
- 450 g miltų
Gaminimas:
Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje kartu su cukrumi. Palaukite 15 minučių, kol jos suaktyvės.
Mišinį supilkite į didelį indą ir po truputį pradėkite dėti miltus ir druską. Miltų kiekis gali būti šiek tiek didesnis ar mažesnis, nei nurodyta.
Greitai minkydami tešlą, į ją turite įpilti augalinio aliejaus. Įkaitinkite jį puodelyje su 100 ml vandens
Po 20 minučių tešla bus paruošta. Padalinkite ją į dvi dalis ir suformuokite pailgą duoną. Sudėkite jas ant kepimo skardos, prieš tai padengdami popieriumi ir pabarstydami miltais.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 15 minučių. Būtinai po skarda įdėkite nedidelę formą su vandeniu.
Kaip mėgautis paruošta duona? Žinoma, galite tiesiog mėgautis ja kaip mėgstamos kavos, arbatos ar net pieno užkandžiu. Taip pat galite gaminti sumuštinius arba kepti, įdarytą sūriu, pomidorais ir mėsa.
Kiekviena prancūziška kepyklėlė klientams patiekia savo pačių pagamintus specialius kepinius. Galbūt jūs galite šiek tiek patobulinti receptą, kad turėtumėte ir savo!