Mūsų šeimoje tiek suaugusieji, tiek vaikai dievina armėnišką pitos duoną: kvapnūs kepiniai naudojami ne tik kaip duona, bet ir kaip universalus produktas gaminant pyragus, užkandžius ir net lazaniją. Visi mėgsta mėgautis skoningu maistu. Paaiškėjo, kad norint paruošti plonesnius lakštus ne blogiau nei parduotuvėse, nereikia mielių!
Pitos duona
Jums reikės:
- 350 g kvietinių miltų
- 200 ml karšto vandens
- 2 šaukštai augalinio aliejaus
- 0,5 šaukštelio druskos
Gaminimas:
Į švarų, sausą dubenį supilkite miltus. Centre padarykite duobutę. Į ją supilkite aliejų, įberkite druskos ir palaipsniui įpilkite karšto vandens. Švelniai sumaišykite su šakute. Minkykite tešlą rankomis 4–5 minutes, kol ji nebelips prie rankų. Dubenį, kuriame yra tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite 15-30 minučių.
Iš tešlos suformuokite dešrą ir supjaustykite į 8-10 lygias dalis. Iš kiekvieno gabalo suformuokite nedidelį plokščią pyragą ir pavoliokite miltuose, tada iškočiokite į 1-2 mm storio apskritimą.
Kepkite juos vieną po kito ant gerai įkaitintos keptuvės, kepkite ant vidutinės ugnies 20-30 sekundžių iš kiekvienos pusės. Gautus lakštus sukraukite į krūvą ir uždenkite drėgnu rankšluosčiu.
Naudokite ploną pitos duoną, kaip jums patinka: patiekite karštą su sriuba, apkepkite su sūriu ir žolelėmis, obuoliais ir cinamonu arba suvyniokite su mėsa ir daržovėmis. Trumpai tariant, geriausias pagrindas greitai pagamintiems užkandžiams namuose!