Jei turite nuo pietų likusių ryžių, paruoškite šiuos skanius pirštelius pagal receptą iš „YouTube“ kanalo, ir niekas nesužinos, kad šis maistas yra iš likučių!
Jums reikės:
- 4-5 puodelių virtų ryžių
- 1 didelės paprikos
- 800 g virtų bulvių
- 2 kiaušinių
- 1 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 1 puodelio tarkuoto sūrio
- druskos pagal skonį
- 1 didelio svogūno
- petražolių
- neprivaloma: 1 čili pipiro
Gaminimo eiga:
Į smulkintuvą suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, įberkite supjaustytą papriką, galite įdėti čili pipirą.
Viską sutrinkite ir šią masę supilkite į dubenį.
Tada į smulkintuvą sudėkite ryžius ir taip pat susmulkinkite.
Suberkite susmulkintus ryžius į daržovių mišinį kartu su tarkuotu sūriu, druska ir prieskoniais.
Dabar sudėkite smulkintas petražoles ar laiškinį česnaką, arba galite pridėti prieskonių ar žolelių pagal savo skonį.
Virtas bulves sutrinkite šakute ir suberkite į paruoštą mišinį.
Įmuškite kiaušinius, išmaišykite.
Galite formuoti pirštelius.
Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ir įdėkite paruoštus pirštelius.
Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
Iškeptus pirštelius sudėkite ant popierinių rankšluosčių ir galite patiekti!
Gero apetito!
Vaizdo medžiaga: