Ji nepaliks abejingų, jei bent kartą ją išbandysite!
Sudedamosios dalys:
- Vanduo arba jautienos sultinys – 150 ml
- Pievagrybiai – 200 g
- Grietinėlė – 50 ml
- Pienas – 50 ml
- Česnakai – 1-2 skiltelės
- Didelis svogūnas – 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus – 30 ml
- Skrebučiai – pagal skonį
- Druskos, juodųjų pipirų – pagal skonį
Gaminimo eiga:
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite jį puode su alyvuogių aliejumi, kol įgaus ypatingą kvapą.
- Sudėkite smulkintą česnaką ir šiek tiek pakepinkite.
- Grybus supjaustykite griežinėliais, bet ne per smulkiai ir sudėkite į troškinį.
- Grybus užpilkite vandeniu arba sultiniu.
- Įpilkite grietinėlės arba pieno. Pagal skonį pasūdykite, uždenkite puodą dangčiu ir 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies.
- Grybų sriubą patiekite su skrebučiais ir pabarstykite smulkiai supjaustytais žalumynais.
Gero apetito!