Kreminiai pieno desertai visada buvo mano silpnybė. Jų ieškodavau kavinių ir restoranų valgiaraščiuose, kai eidavau išgerti kavos. Nė karto nepagalvojau, kad mano mėgstamus desertus galima pačiai pasigaminti namuose. Bet dabar subtilų kavos skonio pieno desertą galiu pasigaminti pati, per labai trumpą laiką!
Šį desertą aptikau atostogaudama prieš daugelį metų viename kurorte. Kai vieną kartą jo paragavau kavinėje, kasdien grįždavau jo skanauti, ir taip dariau visas likusias atostogas. Grįžusi namo internete radau tokio pat deserto receptą. Namuose pagamintas skanėstas buvo toks pat skanus, kaip ir kavinėje pirktas, o gal net ir dar skanesnis. Jei ir jums patinka tokie subtilūs desertai, būtinai jį pabandykite pasigaminti namuose.
Subtilaus skonio pieniškas desertas: kaip jį pasigaminti?
Gerai yra tai, kad jis gaminamas iš minimalaus kiekio ingredientų ir paruošiamas per labai trumpą laiką. Be to, galima pakeisti jo sudėtį. Pavyzdžiui, kartais šiame deserte uogas keičiu kava, o tai visiškai pakeičia jo skonį. Galite vadovautis savo nuožiūra ir mėgstamu skoniu.
Kaip pagaminti kreminį desertą iš pieno?
Sudedamosios dalys
- 0,5 l pieno
- 200 g cukraus
- 3 šaukštai kukurūzų krakmolo
- 4 šaukštai tirpios kavos
- 150 ml vandens
Paruošimo būdas
Desertą gaminkite storasieniame metaliniame puode arba keptuvėje. Supilkite pieną į indą, suberkite 100 g cukraus ir padėkite ant kaitlentės.
Tuo tarpu atskirame dubenyje sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus tirpios kavos ir 2 valgomuosius šaukštus karšto vandens. Gerai išmaišykite kavos mišinį ir supilkite į pieną, esantį ant kaitlentės.
Po to 50 ml šalto vandens ištirpinkite krakmolą. Šį mišinį supilkite į pieno mišinį ir gerai išmaišykite.
Virkite jį tol, kol sutirštės, nuolat maišydami.
Prieš pilant desertą į serviravimo indą, į kiekvienos formos dugną galite įdėti po sausainį. Desertui atvėsus, jo vidinėje dalyje bus minkšta plutelė. Jei deserto kavos skonį norite pakeisti uogų ar vaisių skoniu, ant dugno galite sudėti vaisių gabalėlius. Tada kiekvieną kremo indelį pripildykite šiais vaisiais. Desertą vieną valandą palaikykite šaldytuve.
Tuo metu paruoškite kavos nuovirą. Su karštu vandeniu sumaišykite po 2 valgomuosius šaukštus tirpios kavos ir cukraus. Elektriniu plakikliu išplakite gautą masę iki minkštų putų.
Ant atvėsusio deserto viršaus paskirstykite kavos putas ir patiekite ant stalo.
Gero apetito!
Šiuo švelniu pienišku desertu galima mėgautis kasdien arba patiekti ant šventinio stalo.
Skanaus!