Svečiai už durų, o jūs neturite kuo juos pavaišinti? Šiuo atveju gelbsti patikrintas tešlos be mielių receptas. Iš jo gaunama skani pica, kurią įvertins visi. Kad viskas pavyktų, turite aiškiai laikytis nuoseklių instrukcijų.
Ingredientai:
- 2 stiklinės miltų
- 1/2 stiklinės vandens
- 3 šaukštai augalinio aliejus
- žiupsnelis druskos
Gaminimo eiga:
- Miltus reikia gerai persijoti į gilų indą.
- Į miltus supilkite vandenį. Skystį pilkite palaipsniui. Pabandykite minkyti. Jei reikia, įpilkite daugiau skysčio.
- Pagardinkite druska, įpilkite alyvuogių aliejaus. Užminkykite tešlą.
- Uždenkite tešlą maistine plėvele, palikite pusvalandžiui. Po 30 minučių tešla taps elastinga. Mes galime lengvai ją iškočioti.
- Po 30 minučių tešla neplyš, ją galima iškočioti.
- Iš pateiktų ingredientų galite minkyti tešlą vienai picai (1 kepimo skarda). Tešlos storis bus 2–3 mm.
- Padidinkite ingredientų kiekį, jei norite iškepti daugiau picų!
- Picos padą gardinkite mėgstamu padažu, sūriu ir kitais ingredientais pagal skonį.
- Bemielė picos tešla kepama orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje ne ilgiau kaip 10 minučių.
Skanaus!