Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Plono mielinės tešlos picos pado receptas

Ar mėgstate picą? Na, aš taip pat  – labai! Todėl man labai pravertė receptas, kuriuo su manimi pasidalino senas draugas iš Neapolio. Tai ne pačios picos, o picos tešlos receptas!

Ar žinojote, kad skanios picos paslaptis – ne tik įdaras, bet ir geras jos pagrindas? Tai tarsi deimanto pagrindas. Pagal šį receptą tešlos pagrindas yra plonas ir labai minkštas, o pats paruošimas neužima daug laiko ir nereikalauja didelių pastangų ar ypatingų kulinarinių įgūdžių.

KAIP PASIGAMINTI TEŠLĄ PICAI

Šiandien aš jums pasakosiu, kaip namuose pasigaminti ploną, skanią ir minkštą picos tešlos pagrindą. Dabar mano naminiai kepiniai yra tokie pat geri kaip ir tie, kuriuos išbandėme Italijoje!

SUDEDAMOSIOS DALYS:

  • 400 g kvietinių miltų
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 8 g sausų mielių
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 2,5 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 220 ml vandens
  • Šiek tiek miltų ir aliejaus tešlai apdirbti.

PARUOŠIMO BŪDAS

Miltus sumaišykite su druska ir persijokite ant stalo arba į dubenį. Krūvelės viduryje padarykite nedidelę įdubą.

Patogiame inde šiltame vandenyje ištirpinkite mieles ir cukrų, ir supilkite į įdubimą miltuose.

Pradėkite minkyti tešlą rankomis arba maišykite šaukštu nuo vidurio, palaipsniui nuo kraštų semdami miltus. Tuo metu nedidelėmis dalimis įpilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus.

5 minutes minkykite tešlą rankomis ant stalo, kad ji taptų lygi ir elastinga.

Iš tešlos suformuokite rutulį.

Plataus dubens šonus ir dugną patepkite plonu alyvuogių aliejaus sluoksniu, po to sudėkite tešlą, paridenkite ją ir uždenkite virtuviniu rankšluosčiu arba maistine plėvele.

Palikite tešlą pusvalandį pakilti kambario temperatūroje. Tešla turėtų maždaug padvigubėti.

Padalinkite tešlą į 2 lygias dalis, kiekvieną iš jų iškočiokite ir ant viršaus sudėkite norimą įdarą.

Pasirinkite pageidaujamą įdarą. Aptepimui naudokite pomidorų arba majonezo padažą. Dešrą supjaustykite labai plonais griežinėliais arba kubeliais.

Sutarkuokite kietąjį sūrį tarka. Įdėkite mėgstamų prieskonių, šviežių prieskoninių žolelių: krapų, petražolių arba bazilikų.

Šis receptas tikrai pravers, kai norėsite karštos picos ir tingėsite eiti į piceriją ar prekybos centrą. Jei laikysitės nurodytų proporcijų ir kiekių, paruošite minkštą, ploną ir elastingą tešlą. Pridėkite norimų priedų ir ant stalo turėsite skanią, aromatingą picą!

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---