Pica pelnytai laikoma italų maisto gaminimo šedevru, tačiau nepakartojamu šio patiekalo skoniu galite pasidžiaugti ne tik picerijoje.
Net pradedantysis virėjas gali namuose paruošti šį mėgstamą patiekalą.
Skani naminė pica
Manoma, kad net patyrusioms namų šeimininkėms didžiausia problema gaminant picas yra tešla. Todėl daugelis bando parduotuvėje nusipirkti paruoštą.
Šią picą padarysite patys. Kadangi tešla pagal visus receptus sudaro picos pagrindą, mes pateikiame 2 variantus jos paruošimui.
Naminė picos tešla
Jums reikės:
580 g miltų
400 ml vandens
35 g šviežių mielių
4 šaukštų augalinio aliejaus
2 šaukštelių druskos
2 šaukštelių cukraus
Gaminimas:
Mieles praskieskite vandenyje. Supilkite mieles su vandeniu į indą. Įpilkite augalinio aliejaus, druskos ir cukraus. Į dubenį suberkite miltus. Pradėkite minkyti tešlą.
Iš pradžių tešla pasirodys labai minkšta, tačiau laikui bėgant ji tampa mažiau lipni ir tankesnė.
Minkykite tešlą, kol ji taps lygi, tada palikite pastovėti 1 valandą arba kol ji padvigubės. Gautą tešlą padėkite ant darbastalio, apibarstyto miltais. Tešlą padalinkite į 6 dalis ir kiekvieną susukite į rutulį.
Rutulį padėkite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepkite padą orkaitėje, įkaitintoje iki 220 laipsnių. Kepkite 5-6 minutes. Per tą laiką padas bus iškepęs, bet jis vis tiek bus blyškus. Ištraukite iš orkaitės.
Jei picą kepsite vėliau, suvyniokite pagrindą į plėvelę ir užšaldykite. Jei nuspręsite iškepti picą iš karto, tada ant pado uždėkite šiek tiek padažo ir išlyginkite per visą paviršių. Tada uždėkite įdarą ir grąžinkite picą į orkaitę, kol iškeps.
Skanios picos pagrindas
Jums reikės:
1 šaukštelio sausų mielių
1,5 šaukšto miltų
150 ml šilto vandens
0,5 šaukštelio cukraus
0,5 šaukštelio druskos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
Išmaišykite cukrų vandenyje, suberkite mieles ir 10 minučių padėkite į šiltą vietą. Į išsijotus miltus įpilkite druskos, aliejaus, paruoštų mielių.
Minkykite tešlą, suformuokite rutulį, padėkite į dubenį, uždenkite plėvele ir padėkite į šiltą vietą 1 valandai (tešla turėtų 2 kartus padidėti). Tada vėl minkykite, padalinkite į 2 dalis ir iškočiokite apskritimus.
Lieka uždėti norimo įdaro ir galite kepti.
Skanaus!