Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Naminė pica patiks visiems. Pajuskite Italijos skonį namuose!

Pica pelnytai laikoma italų maisto gaminimo šedevru, tačiau nepakartojamu šio patiekalo skoniu galite pasidžiaugti ne tik picerijoje.

Net pradedantysis virėjas gali namuose paruošti šį mėgstamą patiekalą.

pica

Skani naminė pica

Manoma, kad net patyrusioms namų šeimininkėms didžiausia problema gaminant picas yra tešla. Todėl daugelis bando parduotuvėje nusipirkti paruoštą.

Šią picą padarysite patys. Kadangi tešla pagal visus receptus sudaro picos pagrindą, mes pateikiame 2 variantus jos paruošimui.

pica

Naminė picos tešla

Jums reikės:

580 g miltų

miltai, žuvies kotletai

400 ml vandens

35 g šviežių mielių

mielės

4 šaukštų augalinio aliejaus

alyvuogių aliejus

2 šaukštelių druskos

2 šaukštelių cukraus

cukrus

Gaminimas:

Mieles praskieskite vandenyje. Supilkite mieles su vandeniu į indą. Įpilkite augalinio aliejaus, druskos ir cukraus. Į dubenį suberkite miltus. Pradėkite minkyti tešlą.

Iš pradžių tešla pasirodys labai minkšta, tačiau laikui bėgant ji tampa mažiau lipni ir tankesnė.

moliūgų ir svogūnų paplotėliai

Minkykite tešlą, kol ji taps lygi, tada palikite pastovėti 1 valandą arba kol ji padvigubės. Gautą tešlą padėkite ant darbastalio, apibarstyto miltais. Tešlą padalinkite į 6 dalis ir kiekvieną susukite į rutulį.

Rutulį padėkite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepkite padą orkaitėje, įkaitintoje iki 220 laipsnių. Kepkite 5-6 minutes. Per tą laiką padas bus iškepęs, bet jis vis tiek bus blyškus. Ištraukite iš orkaitės.

Jei picą kepsite vėliau, suvyniokite pagrindą į plėvelę ir užšaldykite. Jei nuspręsite iškepti picą iš karto, tada ant pado uždėkite šiek tiek padažo ir išlyginkite per visą paviršių. Tada uždėkite įdarą ir grąžinkite picą į orkaitę, kol iškeps.

Skanios picos pagrindas

Jums reikės:

1 šaukštelio sausų mielių

1,5 šaukšto miltų

miltai

150 ml šilto vandens

vanduo

0,5 šaukštelio cukraus

0,5 šaukštelio druskos

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

Išmaišykite cukrų vandenyje, suberkite mieles ir 10 minučių padėkite į šiltą vietą. Į išsijotus miltus įpilkite druskos, aliejaus, paruoštų mielių.

Minkykite tešlą, suformuokite rutulį, padėkite į dubenį, uždenkite plėvele ir padėkite į šiltą vietą 1 valandai (tešla turėtų 2 kartus padidėti). Tada vėl minkykite, padalinkite į 2 dalis ir iškočiokite apskritimus.

pica

Lieka uždėti norimo įdaro ir galite kepti.

Skanaus!

pica

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---