Kiekviena šalis turi savo tradicinę virtuvę, atspindinčią žmonių skonį ir šalies tradicijas. Tačiau bėgant metams vienos tautos patiekalus skolinasi kitos šalys ir eksperimentuodamos juos keičia. Taip atsiranda įvairiausių to paties patiekalo variantų.
Kasmet išpopuliarėja vis nauji patiekalai. Susipažinkite su vienu iš jų. Tai – pica su koldūnais. Šiame variante derinami 2 visų mėgstami patiekalai – pica ir koldūnai. Šis kūrybiškas patiekalas nudžiugins daugelį!
Sudėtis
- picos tešla (pirkta parduotuvėje arba gaminta namuose)
- pakelis šaldytų koldūnų (pirktų arba naminių)
- pomidorų padažas arba ketčupas
- rūkyta dešra
- pomidorai arba grybai (nebūtina)
- mocarelos sūris (arba kitoks kietasis sūris)
- aliejus
- svogūnų laiškai ir grietinė (papuošimui)
Gaminimas
Jei nenorite naudoti pirktos picos tešlos, galite ją pasigaminti patys pagal šias instrukcijas.
Praskieskite 1,5 šaukštelio mielių stiklinėje šilto vandens. Į dubenį suberkite 1 šaukštelį druskos, 300 g miltų, šaukštelį cukraus ir 2 šaukštus aliejaus. Pridėkite mieles. Užminkykite tešlą, tada padalykite į 4 dalis. Susukite jas į rutuliukus ir padėkite į šaldytuvą.
O jei naudosite ingredientus iš parduotuvės, tai pirmiausia atšildykite tešlą ir koldūnus.
Į keptuvę sudėkite 15 koldūnų, lengvai suteptų aliejumi. Kepkite, kol lengvai paruduos, apie 10 minučių.
Užminkykite atšildytą tešlą ir iškočiokite, kad atitiktų kepimo skardos formą.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, ant viršaus uždėkite tešlą. Pagrindą sutepkite padažu, palikdami 2 cm nuo krašto. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto kietojo sūrio ar mocarelos.
Apkeptus koldūnus ir dešrą išdėliokite ant picos pagrindo.
Jei norite, pridėkite grybų ir pomidorų.
Dėkite skardą į orkaitę, įkaitintą iki 220 C, ir kepkite 15 min.
Iškeptą picą perkelkite į lėkštę, papuoškite grietine, pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.