Paruoškite itin skanų ir paprastą patiekalą pagal šį receptą. Visi vaikai taip mėgsta šią picos duoną, kad beveik kasdien jos prašo užkandžiui.
Neįtikėtinai skanios naminė picos duona pagal receptą iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
Raugui:
- 250 ml vandens
- 20 g šviežių mielių
- 1/2 šaukštelio cukraus
- 2 šaukštų paprastų miltų
Tešlai:
- 1 šaukštelio druskos
- 450 g paprastų miltų
- 100 ml alyvuogių aliejaus
- 2 česnako skiltelių
- Bazilikų
- Petražolių
- Juodų alyvuogių
- Mocarelos
Gaminimo eiga:
Mieles sutrupinkite į dubenį, supilkite vandenį, įberkite šiek tiek miltų ir cukraus.
Maišykite plaktuvu ir uždenkite rankšluosčiu.
Palikite pakilti 10 minučių.
Pakilusią masę supilkite į gilesnį dubenį.
Suberkite miltus, druską.
Užminkykite vientisą tešlą.
Dubenyje esančią tešlą uždenkite rankšluosčiu.
Palikite 30 minučių pastovėti šiltoje vietoje.
Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus.
Pabarstykite miltais ir iškočiokite kočėlu didelį apskritimą.
Tada tešlą sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Speciali pjaustykle tešlą įpjaukite padarydami kvadratėlius.
Į nedidelį dubenėlį supilkite aliejų.
Įdėkite smulkinto česnako, kapotų bazilikų, petražolių.
Mišinį gerai išmaišykite.
Mišinį užtepkite ant kubeliais supjaustytos tešlos ir gerai paskirstykite.
Galiausiai ant tešlos sudėkite griežinėliais supjaustytas alyvuoges.
Pabarstykite tarkuotu mocarelos sūriu.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių 180°C temperatūroje.
Kai iškeps, galėsite patiekti.
Mėgaukitės puikiu skoniu!
Vaizdo įrašo medžiaga: