Kopūstas – tai universalus maisto produktas, kuris gali būti naudojamas įvairių patiekalų ruošimui. Šį kartą siūlome išbandyti gana neįprastą kopūstų panaudojimo būdą – išsikepkite iš jų picą! Kas pasakė, kad picos pagrindas būtinai turi būti ruošiamas vien tik iš miltinės tešlos?
Jums reikės:
- 180 g baltagūžių kopūstų
- 2 kiaušinių
- 3 valg. š. pomidorų padažo
- 70 g mocarelos arba kietojo sūrio
- 150 g dešrelių arba dešros
- 100 g svogūnų
- 2 valg. š. acto
Kaip gaminti?
180 g baltagūžio kopūsto supjaustykite juostelėmis, įpilkite vandens, įdėkite 2 valg. š. acto. Palikite 10 minučių pastovėti. Nuplaukite kopūstus tekančiu vandeniu.
100 g svogūnų supjaustykite mažais kubeliais. Dešreles ar dešrą supjaustykite plonais griežinėliais.
Į gilų dubenį įmuškite du kiaušinius. Sudėkite kopūstus ir viską gerai išmaišykite. Apkepkite keptuvėje.
Sumažinkite ugnį, kopūstų pagrindą aptepkite pomidorų padažu, uždėkite smulkintų svogūnų, dešrelių arba dešros ir tarkuoto sūrio.
Uždenkite dangtį.
Kepkite tol, kol sūris išsilydys.
Viskas paruošta, skanaus!