Kartais būna, kad nėra laiko pagaminti pilnavertį patiekalą. Štai čia ir gali labai padėti bulvių pica. Jei norite, galite pasigaminti sveikesnį patiekalą, pakeisdami sudedamąsias dalis mažo kaloringumo produktais. Bet čia pateiksime jums variantą, kurį mėgsta daugelis vyrų. Kaip sakoma, kartais galima! Nors šią picą rekomendavo net mitybos specialistė. Tad su jumis norime pasidalinti bulvių picos gaminimo instrukcijomis. Įdarai gali būti bet kokie!
BULVINĖ PICA:
SUDEDAMOSIOS DALYS:
- 2-3 bulvės
- 2 kiaušiniai
- 2 pomidorai
- Dešra arba kumpis
- 2-3 šaukštai augalinio aliejaus
- Sūris pagal skonį
- Prieskoniai, druska, pipirai pagal skonį
- Žolelės pagal skonį
GAMINIMO EIGA:
Pirmas variantas: nuplaukite bulves, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite bulves ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Antras variantas: sutarkuokite bulves stambia tarka ir išspauskite sultis.
Į keptuvę su augaliniu aliejumi lygiu sluoksniu sudėkite bulves. Kepkite uždengę dangčiu ant silpnos ugnies apie 10 minučių.
Įdarui supjaustykite dešrą arba kumpį. Sutarkuokite sūrį ir peiliu susmulkinkite žoleles. Pomidorus supjaustykite apskritimais. Geriausias tiktų mocarelos sūris, bet puikiai tiks ir čederio.
Patogiame inde elektriniu maišytuvu išplakite kiaušinius. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir mėgstamų picos prieskonių. Užpilkite įdarą ant picos. Kepkite 3 minutes uždengtu dangčiu.
Apverskite bulvių pagrindą lėkšte ant kitos pusės. Sudėkite dešros ir pomidorų įdarą, pabarstykite žolelėmis ir sūriu.
Jei norite, ant picos kaip priedą galite uždėti alyvuogių arba konservuotų kukurūzų. Uždenkite picą dangčiu ir kepkite, kol sūris išsilydys.
Štai ir viskas, bulvių pagrindu pagaminta pica paruošta. Gero apetito!
MŪSŲ PATARIMAS JUMS
Taip pat siūlome pabandyti vos per 10 minučių keptuvėje pasigaminti cukinijų picą. Šį patiekalą galėsite valgyti nors ir kasdien!
Cukinijų pica yra originali ir labai skani! Ji labai greitai paruošiama, o svarbiausia, kad tešlos nereikės minkyti. Galite uždėti dešros ar virtos vištienos. Taip pat labai skanus variantas su grybais. Tik prieš tai grybus reikia apkepti!
Jei turite nepridegančią keptuvę, picą lengvai apversite su lėkšte, jei ne, būkite atsargūs, kad nesubraižytumėte keptuvės dangos. Geriausia šias picas valgyti karštas, nes jų skonis toks pat geras kaip ir miltinių picų!