Žiemos sezonas yra persimonų metas. Jų lengvai galite rasti turguje ar prekybos centre. Prinokę, sultingi, saldūs, skanūs ir nepaprastai sveiki persimonai gali jus nudžiuginti, jei paragausite net mažą gabalėlį šio saulėto vaisiaus.
Paprastai žmonės juos valgo vienus, bet būna, kad pasiseka nusipirkti pernokusius persimonus, tuomet jūsų išsigelbėjimas gali būti persimonų pyragas.
Jums reikės:
2 persimonai
4 šaukštai augalinio aliejaus
1,5 šaukšto graikinių riešutų
200 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
100 g cukraus
1 šaukštelis cinamono
cukraus pudros
žiupsnelis druskos
Gaminimas:
Persimonus nuplaukite, supjaustykite gabalėliais ir susmulkinkite trintuvu. Geriausiai tinka pernokę persimonai, bet jei persimonai yra kieti, prieš smulkinant juos reikia nulupti.
Į indą įpilkite augalinio aliejaus. Gerai išmaišykite.
Sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepinkite graikinius riešutus. Atvėsinkite, tada susmulkinkite juos peiliu ar trintuvu. Palikite juos nedideliai gabalėliais, trupiniais paversti nereikia.
Į persimonų tyrę įpilkite cukraus, išsijotų miltų, cinamono, kepimo miltelių ir žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite. Į tešlą suberkite riešutus, vėl sumaišykite. Tešlos konsistencija turėtų panašėti į labai tirštą grietinę.
Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą ir tolygiai paskirstykite ją visoje formoje. Kepkite pyragą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių 40–45 minutes.
Po kepimo, persimonų pyragas būtinai turi atvėsti, geriausia vėsioje vietoje. Papuoškite pyragą su cukraus pudra!