Home Receptai Desertai „Paul Robeson“ torto receptas: paprasta paruošti ir labai skanu

„Paul Robeson“ torto receptas: paprasta paruošti ir labai skanu

0
„Paul Robeson“ torto receptas: paprasta paruošti ir labai skanu

Dabar, kai dėl produktų prieinamumo ir informacijos gausos galime gaminti bet ką, naminių pyragų receptai iš mano mamos užrašų knygelės vis dar išlieka pačiais mėgstamiausiais. 80-aisiais dauguma namų šeimininkių gamino ne tik medaus pyragą, „Skruzdėlyną“ ar „Napoleoną“, bet taip pat ir šokoladinį tortą su grietinėle „Paul Robeson“. Šis desertas buvo labai sultingas ir kvepiantis kakava!

Tortas pavadintas unikalaus baritono savininko, dainininko ir aktoriaus Paulo Robesono, kelis kartus (pirmą kartą 1934 m.) viešėjusio SSRS, vardu. Tuo metu užsienio atlikėjai lankydavosi labai retai, todėl dainininkas paliko tiesiog neapsakomą įspūdį. 1964 metais žurnalas „Krugozor“ apie Robesoną rašė: „Kiekvienas, bent kartą girdėjęs Paulą Robesoną, niekada nepamirš jo balso“.

Šio torto šokoladiniai sluoksniai simbolizuoja tamsią šoumeno odos spalvą, baltas kremas – švytinčią šypseną, o pabarstukai viršuje – dainininko garbanas! Beje, be deserto, Paulo Robesono garbei buvo pavadinta ir pomidorų veislė.

Patarimas: biskvitui naudokite rūgštų kefyrą, kurio riebumas 2,5%, o sviesto nekeiskite margarinu. Itin svarbu naudoti kokybiškus kakavos miltelius: nuo to priklauso ir torto spalva, ir skonis. Grietinė turi būti labai riebi, geriausia – naminė, kad paruošta grietinėlė būtų tiršta ir puri.

Atkreipkite dėmesį, ingredientai turi būti kambario temperatūros, tačiau grietinę išimkite iš šaldytuvo prieš ją plakdami.

Jums reikės:

  • 300 g miltų
  • 250 ml kefyro
  • 200 g cukraus
  • 80 g sviesto
  • 2 kiaušinių
  • 2 arb. š. kakavos miltelių
  • 1 arb. š. sodos
  • 10 g vanilinio cukraus
  • 600 g grietinės
  • 80 g cukraus pudros
  • 100 g graikinių riešutų

Kaip gaminti?

Giliame dubenyje sumaišykite kakavos miltelius, išsijotus miltus ir sodą. Atskirai išplakite kiaušinius su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Supilkite ištirpintą sviestą, išplakite. Supilkite kefyrą ir vėl suplakite. Supilkite skystą mišinį į sausą mišinį ir maišykite iki vientisos masės.

23–25 cm skersmens kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi ir lengvai patepkite aliejumi. Supilkite tešlą į formą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45-50 min. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

Aštriu peiliu nupjaukite viršų, pagrindinę dalį supjaustykite į 3 sluoksnius.

Grietinę išplakite su cukraus pudra. Suberkite trintuvu susmulkintus riešutus ir vėl suplakite.

Kiekvieną biskvito sluoksnį patepkite kremu. Aptepkite torto šonus ir viršų. Tortą pabarstykite biskvito trupiniais, gautais iš nupjauto biskvito viršaus. Jei norite, papuoškite konservuotomis vyšniomis, džiovintomis slyvomis ar riešutais.

Sultingas šokoladinis biskvitas puikiai dera su riešutais ir subtilia grietinėle, todėl pyrago skonis  yra tiesiog nuostabus. Ar jums patiko receptas? Išsisaugokite šį receptą, kad netrukus galėtumėte jį išbandyti!

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].