Padažas salotoms yra labai svarbus. Jis visus ingredientus sujungia į vieną visumą ir suteikia pasakišką skonį. Šį kartą nusprendėme atskleisti, kurie salotų padažai turėtų susilaukti jūsų susidomėjimo dar šiandien!
Grietinės padažas
Ingredientai:
- 100 g grietinės;
- 2 arbatiniai šaukštelių garstyčių;
- 1 arbatinis šaukštelis laimo ar citrinos sulčių;
- pusė didelio rūgštaus žalio obuolio;
- 1/4 saliero šaknies;
- sauja krapų.
Gaminimas:
Obuolį sutarkuokite labai smulkia tarka, nusausinkite, apšlakstykite citrinos sultimis, kad jie netamsėtų. Salierą taip pat sutarkuokite labai smulkia tarka arba sumalkite trintuve. Sumaišykite visus ingredientus ir pagardinkite šiuo padažu salotas.
Agurkinis padažas
Agurkinis padažas bus nepakeičiamas salotose su virta mėsa. Visa padažo paslaptis yra ta, kad švieži agurkai turi didžiulį kiekį vyno rūgšties, kuri slopina angliavandenių perdirbimą ir padeda skaidyti esamus riebalus. Agurkinį padažą galite naudoti tik su šaltomis salotomis, nes jį šildant tartrono rūgštis praranda savo magiškas savybes.
Ingredientai:
- 2 švieži agurkai;
- 100 g tepamo sūrio;
- 2 valgomieji šaukštai tirštos grietinės;
- 1-2 česnako skiltelės;
- sauja bet kokių žalumynų.
Gaminimas:
Agurką sutarkuokite prieš tai nulupę žievelę. Sudėkite susmulkintą česnaką bei susmulkintas žoleles, grietinę ir tepamą sūrį. Gerai išmaišykite iki vientisos masės. Agurkų sultys šiame padaže galima palikti pagal norą, atsižvelgiant į tai, kokio padažo jums reikia – tiršto ar ne.
Imbierinis padažas
Silkei pataluose naudokite imbierinį padažą. Jis taip pat tinka salotoms ir užkandžiams su bet kokia sūdyta žuvimi, grybais, šiltoms daržovių salotoms ir salotoms su fetos sūriu. Imbierą sudaro ypatinga medžiaga – gingerolis, kuris greitai pagerina kraujotaką ir pagreitina medžiagų apykaitą. Be to, gingerolis padidina šilumos gamybą ir taip skatina deginti kalorijas, tad valgykite ir lieknėkite savo malonumui!
Ingredientai:
- 200 g neriebios grietinės;
- 2 arbatiniai šaukšteliai Dijon garstyčių (jei jų neturite, naudokite kitokias);
- 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero (arba 2 cm šviežio imbiero šaknies);
- saujelė krapų.
Gaminimas:
Smulkiai supjaustykite krapus. Jei naudojate šviežią imbiero šaknį – sutarkuokite ją smulkia tarka. Sumaišykite visus maisto produktus ir virkite 30 minučių.
Spanguolių padažas
Spanguolių padažas yra puiki alternatyva majonezui tradicinėse krabų salotose. Šis padažas tinka salotoms, kuriose naudojamos krabų lazdelės, ryžiai, švieži pomidorai, agurkai, kietasis sūris, fetos sūris, žuvis, alyvuogės ir lapiniai žalumynai. Dėl didelio rūgštingumo spanguolės padeda geriau virškinti riebų maistą. Jose yra daug skaidulų, kurios sumažina kalorijų kiekį ir pektinų, kurie mažina cholesterolio kiekį kraujyje, gerina medžiagų apykaitą ir pagreitina toksinų pašalinimą išgėrus alkoholio.
Ingredientai:
- 100 ml kefyro;
- sauja šaldytų spanguolių;
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių;
- 2 arbatiniai šaukštelių alyvuogių aliejaus;
- maltų raudonųjų pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Spanguoles išplakite iki vientisos masės maišytuve kartu su kefyru. Įberkite pipirų, įpilkite citrinų sulčių, alyvuogių aliejaus ir išmaišykite. Padažas turėtų pastovėti 15-20 minučių, tada jį naudokite.
Graikinių riešutų padažas
Mimozos salotos įgis naują skonį dėl graikinių riešutų padažo. Šis padažas suteiks turtingą skonį „Mimosa“ salotoms, taip pat puikiai tiks salotoms su bulvėmis, jautiena, sūdyta ir konservuota žuvimi, žalumynais ir jūros gėrybėmis. Graikiniai riešutai dėl didelio skaidulų, baltymų ir omega-3 kiekio mažina cukraus kiekį kraujyje, greitai prisotina, blokuoja angliavandenių perdirbimą į riebalus, mažina cholesterolio kiekį ir potraukį saldumynams ir šokoladui.
Ingredientai:
- 200 g neriebios varškės;
- 1/4 stiklinės graikinių riešutų;
- 0,5 arbatinio šaukštelio krienų;
- 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių;
- maltų pipirų – pagal skonį;
- kefyro – kiek norite.
Gaminimas:
Varškę sutrinkite per sietelį, suberkite susmulkintus graikinius riešutus, sudėkite krienus ir įpilkite citrinos sulčių. Gerai išmaišykite ir leiskite pavirti bent 15 minučių. Padažas turėtų būti tokios konsistencijos kaip grietinė. Jei reikia, šiek tiek praskieskite kefyru.
Ar šie salotų padažai jums buvo žinomi anksčiau? Ar išbandysite juos?
Mums labai įdomi jūsų nuomonė, tad pasidalinkite komentaruose, kokie salotų padažai yra jūsų mėgstamiausi!