Šis desertas yra neįtikėtinai lengvas ir purus. Šokoladinis pyragas su bananais patiks visiems, kurie jį paragaus. O ir pagaminti jį yra ne taip sunku, todėl galėsite dažnai pradžiuginti savo šeimą ar svečius.
Sudėtis
Pagrindui:
3 kiaušiniai
140 g kvietinių miltų
140 g cukraus
3 šaukštai pieno
1 šaukštas kakavos
pusė šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštas brendžio
Įdarui:
350 g varškės
250 g grietinėlės
5 bananai
15 g želatinos
80 ml vandens
3 šaukštai cukraus
Gaminimas:
Visų pirma, pagaminkite šokoladinį tortą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Suberkite miltus į atskirą indą ir išmaišykite su kakava ir kepimo milteliais.
Atskirkite baltymus nuo trynių. Šiuos išplakite su cukrumi, kol masė taps vientisa. Po to užpilkite šiltu pienu, nenutraukdami plakimo proceso.
Tada čia supilkite miltų ir kakavos mišinį.
Baltymus išplakite atskirame inde tol, kol pasirodys putos. Gautą masę supilkite į trynių ir miltų mišinį.
Atsargiai maišykite sukamaisiais judesiais. Taip gausite skystą tešlą, pripildytą oro burbuliukų.
Paimkite nuimamą formą ir padenkite kepimo popieriumi. Sienelių sutepti nereikia. Supilkite tešlą ir pašaukite 35 min. į orkaitę.
Patikrinkite dantų krapštuku, ar iškepęs. Praėjus kepimo laikui, gausite tortą ir leiskite jam atvėsti 1,5-2 val.
Toliau gaminkite įdarą. Užpilkite želatiną vandeniu ir duokite šiek tiek laiko pamirkti. Tada pašildykite vandens vonioje, kol visiškai ištirps.
Varškę, grietinėlę, cukrų ir vieną bananą, supjaustytą į gabalėlius, sudėkite į maišytuvą ir sumaišykite iki vientisos masės.
Maksimaliu greičiu plakite kremą atskirame inde, kad atsirastų burbuliukų. Tada supilkite želatinos mišinį ir toliau plakite.
Turėtumėte gauti pakankamai skysto mišinio. Padėkite jį į šaldytuvą vienai valandai.
Kai atvės pagrindas, išimkite jį iš formos ir padėkite ant lėkštės. Su šaukšteliu išskobkite vidurį, palikdami 7-10 mm storio dugną ir šonus.
Sumaišykite konjaką su vienu arbatiniu šaukšteliu vandens ir apšlakstykite biskvitą.
Nulupkite likusius bananus, supjaustykite ir sudėkite juos į pagrindo įdubą. Ant viršaus uždėkite varškės įdarą, kad susidarytų kupolas.
Apibarstykite biskvitu, kuris liko, išskobus pagrindą. Rankomis šiek tiek paspauskite drėgną įdarą, įsitikindami, kad kupolas būtų visose pusėse. Atidėkite tortą į šaldytuvą keletui valandų, o geriausia palikite per naktį.
Skanaus!