Labai švelnus ir lengvai paruošiamas pyragas!
Ingredientai:
Obuoliai – 3-4 vienetai;
kiaušiniai – 3 vienetai;
cukrus – 1 stiklinė;
miltai – 1 stiklinė;
vanilinio cukraus, druskos – žiupsnelis.
Gaminimas:
Nuplautus obuolius nulupkite ir supjaustykite išilgais griežinėliais. Įmuškite kiaušinius į didelį indą, supilkite cukrų ir maišykite, kol gausite lengvą, purią masę. Į mišinį įpilkite žiupsnelį vanilinio cukraus ir druskos.
Į kiaušinių ir cukraus masę įpilkite miltų ir toliau švelniai maišykite tešlą. Sutepkite kepimo formą augaliniu aliejumi ir paskirstykite joje pusę tešlos. Plonas obuolių skilteles dėkite ant tešlos ir užpilkite likusią tešlą. Viršų padenkite kitu obuolių sluoksniu.
Kepkite pyragą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 25-30 minučių. Skanaus!